Pierwszy samochód do 11 tys.

24 Maj 2011, 13:47

Szkopuł jest tylko jeden, w tej cenie na prawdę ciężko jest znaleźć w miarę nie zżarte 10-11 auto, które pojeździ jeszcze przynajmniej 3 lata bez większych napraw...

Ale cóż ograniczony budżet, to wymagać też za dużo nie mogę

Co myślisz o Hondzie Civic z VI generacji?
fircyksamozlo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

24 Maj 2011, 14:07

fircyksamozlo napisał(a):Szkopuł jest tylko jeden, w tej cenie na prawdę ciężko jest znaleźć w miarę nie zżarte 10-11 auto, które pojeździ jeszcze przynajmniej 3 lata bez większych napraw...

vectra b jest w ocynku po liftingu nawet w podwojnym takze nie jest ciezko znalezc nie zerzarty egzemplarz

co do civica przyzwoite auto ale tez nie za duze na dalekie trasy malo wygodne do tego kiepskiej jakosci plastiki i wygluszenie jednym slowem jesli chodzi o bezawaryjnosc jest super ale jesli o komfort to juz lipa
Nanek
Początkujący

Miejscowość: z kątowni ;)
Auto: Audi 100 C4 2.8 V6

24 Maj 2011, 15:42

Co myslicie o tym peugeocie, jakiś szrot i przekłamany? Chyba troszkę za niska cena? Jak myslicie?

[link do oferty na Allegro wygasł]
dominiqs
Początkujący

Miejscowość: Trzebnica

24 Maj 2011, 16:15

Przekłamany na pewno. Ale warto obejrzeć, wszyscy robią po kosztach, może nie będzie tak źle. Warto mu zafundować wizytę w stacji diagnostycznej. No i oczywiście jazda próbna. Silnik to prosta konstrukcja PSA nie ma z nią problemów tak samo jak z wersją 110konną. Zabawy z blacharką jest tak na około 4h roboty, z łomem.(albo naprawa panelowa i wtedy trzeba by było bok pomalować) +30PLN za tę "gumę" na drzwiach. Najważniejszy jest silnik zrób analizę spalin dużo się dowiesz. I obejrzyj go dobrze na kanale, i spytaj właściciela czy nie pozwoli na ściągnięcie osłony silnika, kilka śrubek, a można zaobserwować nieszczelność.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok

24 Maj 2011, 16:34

zastanów się również nad Mazdą 626, powinieneś znaleźć auto już po lifcie z bogatym wyposażeniem, auto dobrze się prowadzi i jest naprawdę sporym sedanem, na tylnej kanapie mnóstwo miejsca, bagażnik ponad 500l no i nie palą sporo, ja mam 2 litrowa benzyny 136koni i przy spokojnej jeździe 30%trasa/70% miasto pali 8,5l na 100

przykład pierwsza lepsza z serwisu allegro [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
maro39
Początkujący
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Śląskie
Prawo jazdy: 0- 0-2008
Auto: Mazda 626 GF 2.0 136KM

24 Maj 2011, 17:28

Rzeczywiście, ten model Mazdy ma dobre opinie, dodatkowo ładnie sie prezentuje...Dzięki wielkie za podpowiedź, myślę że wezmę ją pod uwagę
fircyksamozlo
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jazda na suwak - czy teoria idzie w parze z praktyką?
    Minął już ponad miesiąc od wejścia przepisów nakazujących jazdę na suwak. Sprawdziliśmy jak to wygląda w rzeczywistości poruszając się w Warszawie w godzinach szczytu czy faktycznie kierowcy respektują tą zmianę. Jazda ...

26 Maj 2011, 16:53

a co polecacie do 15 tys?
Zastanawiam się sprowadzić VW Golfa IV w benzynie z Niemiec i w polsce założyć gaz sekwencyjny. Według mnie dobre rozwiązanie, ale chciałbym poznać waszą opinie czy dobrze a jeśli tak to jakie silniczki nadaja się do sekwencji. Razem z gazem musiałbym się zmieścić do 15000zł. Czy może lepsze by było poszukać w Polsce Diesla VW albo jakieś AUDI? Chodzi mi o auto mało awaryjne, żeby dojeżdżać do pracy codziennie, a jak coś wypadnie pojechać w daleką bardzo daleką trasę.
d00d3k
Nowicjusz

Miejscowość: Gliwice