Pierwszy samochód do ok 8 tys

04 Maj 2010, 00:14

Bierz Civica.jest szybki ale na wysokich obrotach, a wtedy potrafi spalić.
Brava to autko awaryjne szczególnie z silnikiem 1.4. oczywiście wszystko zależy od egzemplarza. BMW 316 Compact to moim zdaniem auto... dla dziewczyn. co innego jakaś zdrowa cuopeta:) osobiście mi sie nie podoba bo wygląda jakby jej z tyłu czegoś brakowało.
Jeśli idzie o wspomniane seaty to z tych dwóch ładniejsza jest Ibiza bo konstrukcyjnie to to samo ale są one troche nijakie
wybrałbym hondę :)części dużo no i auto jest miłe dla oka i ponoć mało awaryjne.

pozdrawiam
tomsal
Nowicjusz

Miejscowość: BTW

04 Maj 2010, 11:47

Dzięki wszytskim za porady :)
A teraz powiedźcie pare zdań o tych samochodach ale z silnikami diesla ;)
padrino
Nowicjusz

Miejscowość: Polska

04 Maj 2010, 12:51

Za 8tys może być ciezko o dobrą Brave JTD i tak samo Civic,zresztą Civic w dieslu to rzadkość.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Maj 2010, 17:19

tomsal napisał(a): BMW 316 Compact to moim zdaniem auto... dla dziewczyn. co innego jakaś zdrowa cuopeta:)

Mówisz że dla dziewczyn? A Audi A3 dla Lesbijek? :lol: Kiedyś dałem się przejechać mojej dziewczynie, zrobiła 5 km i więcej nie chciała bo powiedziała że się boi :mrgreen: Na co dzień jeździ właśnie Civiciem :wink:
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski

04 Maj 2010, 18:01

nie mam nic do marki BMW bo robią niezłe samochody (chyba jedne z najlepiej prowadzących się) ale moją prywatna opinia jest taka że compact jest ciekawy i ładny do miejsca gdzie kończy się tylnia szyba bo dalej to wygląda jakby miał odrąbany tył. Dziewczyna boi się pewnie dlataego, że ma o wiele słabszego civica no i nie dziwi że gdy wsiada do auta które ma 180 KM to się boi:) Niech kupi jakiegoś type-R to minie jej lek do Twojej BMW:)

[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 18:11 ]
wracając do tematu to BMW wychodziło w ekonomicznym dieslu 1.7 (90 KM).
brava miała 1.9 d, 1.9 td i 1.9 jtd
cordoba i ibiza też w 1.9 td i zwykłe 1.9 d bardzo ekonomiczne (silniki ciężkie do zajeżdżenia) i tanie w naprawie.
civi miał jakiego 2.0 diesla (chyba z rovera ale nie jestem pewny) ale wystepował on w kombi albo 5 drzwiowym.

[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 18:20 ]
padrino a myślałeś może o mazda 323F (94-98 rok) te w hatchbacku? Piekne i funkcjonalne autko.

[ Dodano: Wto Maj 04, 2010 18:21 ]
mówię o czymś takim
[link do oferty na Allegro wygasł]
tomsal
Nowicjusz

04 Maj 2010, 18:28

Wiem wiem śmieje się tylko :mrgreen: , wszystko rzecz gustu.
Tribul
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Z Polski
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Układ napędowy BMW ActiveHybrid nowej generacji
    Specjalnie na potrzeby nowego modelu BMW ActiveHybrid 3 opracowano następujące komponenty hybrydowego układu napędowego: synchroniczny silnik elektryczny o mocy 40 kW/55 KM, układy elektroniczne dużej mocy oraz pakiet akumulatorów ...

04 Maj 2010, 19:57

tomsal edytuj posty a nie dodawaj co chwile :wink:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2010, 21:12

Tak myślałem nad Mazdą wszytsko fajne ale jakoś nie leży mi ten samochód nie wiem czemu.
Jeśli możecie opiszcie ten silnik seata 1.9 d. Jak z zrywnoscia, jest czym jechać czy tylko tak z punktu A do B ?
padrino
Nowicjusz

04 Maj 2010, 21:24

A co powiecie na te 2 egzemplarze:

VOLKSWAGEN PASSAT:

OPEL VECTRA B

betrayer
Nowicjusz

Miejscowość: Przasnysz

04 Maj 2010, 21:55

Dobra dobra postaram się nie dodawać tylko pisać w jednym :lol:

silniki 1.9tdi w seatach były takie same jak w VW i audi więc konstrukcja dobra. pomimo upływu lat sprawdza się. nie jest to zbyt złożony silnik i większość mechaników Ci go poleci.
Moim zdaniem w takiej ibizie najlepszy byłby 1.9tdi 110KM a jak później dozbierasz trochę kaski (jakieś 1300-1500 zł i podniesiesz moc do np. 130KM). Wiem, że Ibizy wychodziły już w serii też mocniejsze ale nie jestem pewien czy tam nie było pompowtryskiwaczy które szczerze odradzam:)

Co do autek wymienionych wyżej to z dwojga złego wybrałbym passata bo byłoby z nim mniej problemów niż z Vectrą.
tomsal
Nowicjusz

04 Maj 2010, 22:05

Też bym sie przychylil do Passata mimo że auto jest już oklepane.
Barol
Awatar użytkownika

04 Maj 2010, 23:31

A jak ze silnikiem w seacie 1.9 TDI ( 90 KM) lub 1.9 TD (75 KM) ?
padrino
Nowicjusz

05 Maj 2010, 06:42

Tak jak napisał tomsal to są silniki produkcji VW.
Barol
Awatar użytkownika

05 Maj 2010, 14:02

A jak z dynamiką i spalaniem w tych silnikach?
padrino
Nowicjusz

05 Maj 2010, 22:13

sądzę że przy spokojnej i ekonomicznej jeżdzie w trasie powinieneś się zmieścić w 5 litrach. Przy jeżdzie normalnej będzie pewnie ok 6 może 6,5 litra na stówke. W mieście oczywiście więcej ale generalnie silniki bardzo oszczędne. jakbyś miał brać to bierz 90 KM bo te 75 to troche za mało tym bardziej, że pewnie w obu przypadkach od chwili wyjazdu z fabtyki pare z nich zdechło:)
tomsal
Nowicjusz