Polonez Problem...

31 Lip 2007, 21:59

Mam problem z moim polonezem a mianowicie taki ze:

zaswiecila mi sie lampka na desce rozdielczej ze zapieta jest przyczepka choć nie mam przyczepki nawet nie mam haka przy samochodzie. Odkad zaswiecila sie ta lampka (zielona) to kierunkowskazy przerywaja bardzo szybko. Bardzo prosze o pomoc
kilerek881
Nowicjusz

• 31 Lip 2007, 22:32

to pewnie błąd w oprogramowaniu tego cuda techniki albo poprostu zwarcie
    Death Angel
    Początkujący

01 Sie 2007, 02:04

Zwarcie.... Sprawdź najpierw wszystkie bezpieczniki, a potem kostkę (?) od migaczy... A jak to nie pomoże to mozolne szukanie w elektryce... Niestety, Poldusie swoje świrki też mają... Ech... Ta moja była Rakieta Blue na łysych gumach...
    DFireCrow

01 Sie 2007, 18:31

A jaki to jest Polonez - zwykły czy Plus?Chodzi o to,czy jest włącznik świateł przyczepki,czy nie ma tego włącznika.Jeżeli jest to Plus,to wina może leżeć albo po stronie wącznika - należy wówczas odłączyć kostkę od tego włącznika i sprawdzić,czy kontrolka zgaśnie) - albo po stronie urządzenia mikroprocesorowego(taka czarna podłużna puszka w centralce z bezpiecznikami),wówczas należy wyciągnąć tą puszeczkę i sprawdzić,czy lampka świeci.Istnieje tez możliwość zabrudzenia lub zalania albo zawilgocenia kostki,do której podłacza się złącze elktryczne haka.Kostka jest pod tapicerą bagażnika z lewej strony w okolicach tylnych świateł.Jezeli jest to zwykły Polonez,to wina lezy raczej po stronie samego urzadzenia mikroprocesorowego,ponieważ nie ma tam włącznika świateł przyczepki.No i oczywiście może też być zawilgocona kostka podłączeniowa haka.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Motor Show 2012 / relacja
      Wydarzenie zrealizowano w nowej formule łącząc wystawę motoryzacyjną z bogatym programem wydarzeń towarzyszących. Poznańskie wydarzenie obfitowało w premierowe pokazy samochodów, a furorę robiły stoiska na których ...
      BMW Concept 4 Coupe: elegancja, dynamika i indywidualizm
      BMW Concept 4 Coupe, który będzie miał swoją światową premierę właśnie na salonie NAIAS 2013 w Detroit, pozwoli na wczesne spojrzenie w przyszłość średniej wielkości samochodu sportowego z nadwoziem coupe. Jego elegancja ...