Pomoc przy wyjeździe

01 Cze 2009, 18:58

Witam,
w wakacje w lipcu wraz ze znajomymi planujemy wycieczkę do Monachium. Problem w tym, że jest to dość spory kawałek, bo z Poznania to wychodzi coś ok. 750/800 km w jedna stronę, a to niezły hektar. Problem w tym, że nikt z nas nie ma wystarczająco dużego samochodu (tak na 4/5 osób), bo w Fieście nie zamierzam się tłuc przez całe Niemcy i na dodatek w tyle osób. I teraz mam pytanie, czy ktoś zna w Poznaniu lub w okolicach jakąś dobrą sprawdzoną wypożyczalnię samochodów, czy coś w tym stylu. Chodzi mi o jakeś autko w stylu VW Multivan (bo z tym akurat miałem styczność, a zapewne ja będę robił za kierowcę) lub też jakieś Vito. Może coś od was, jakieś propozycje. Chodzi o to, żeby można było wygodnie podróżować przez tyle km. Oczywiście najlepiej samochód w dieselku. Dzięki wszystkim z góry za pomoc.
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą, to znaczy, że jedziesz zbyt wolno.
Quba
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Nowy Tomyśl
Prawo jazdy: 01 10 2006
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Fiat Marea Weekend
Silnik: 1.9 JTD 110KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Hamowanie awaryjnie na zakręcie
    Jak hamować awaryjnie na łuku? Prawidłowe pokonanie zakrętu wymaga od kierowcy oceny stanu nawierzchni, dobrania optymalnej prędkości oraz obrania odpowiedniego toru jazdy. Łuk jest niebezpiecznym miejscem hamowania awaryjnego, ...