Porównanie aut Chrysler 300C vs Cadillac STS

01 Gru 2020, 18:18

Moi drodzy, chciałbym kupić sobie ładnie wyglądające auto z V6. Już od lat dziecięcych marzę o Chrysler 300C, albo Cadillacu STS, w końcu przyszedł czas na spełnienie marzenia. Powiedzcie mi teraz... Rozmawiałem już z zaprzyjaźnionymi mechanikami, przeglądałem recenzje, czytałem różne artykuły na temat tych aut, ale nadal jestem w kropce. Mianowicie mam do wyboru: Chrysler 300C 3.5 V6 z 2005r.) oczywiście w LPG :D :D ) i Cadillac STS 3.6 V6 (również 2005r. i LPG). Wiem, że silniki dobrze przetrzymują Gaz, tylko co uważacie pod względem wygody, wyglądu, a przede wszystkim awaryjności. Powiedzcie mi wszystko co wiecie. Niech to będzie mega temat i może pomoże on również w przyszłości osobom w podobnej sytuacji jak ja. :D :ok:
Focza
Nowicjusz

01 Gru 2020, 18:22

Nie mam porównania do STS ale 300C wygrywa na starcie wyposażeniem i dostępnością, druga sprawa dostępność części a trzecią to bierz 5.7 bo kosztami eksploatacji wychodzi tak jak 3.5 a wrażenia z jazdy całkiem inne
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

01 Gru 2020, 18:30

Też myślałem nad HEMI, w końcu V8 :P Ale te egzemplarze w stanie „igiełka” znacznie przewyższają mój budżet. Za to igiełki 300C 3.5 i Cadillaca 3.6 są naprawdę przystępne cenowo.
Focza
Nowicjusz

01 Gru 2020, 18:39

A czy później nie będziesz pluł sobie w twarz mówiąc "trzeba było dozbierać trochę grosza, jeszcze poczekać i kupić hemi? Ja osobiście jakbym miałbym zrezygnować z hemi to wziąłbym 2.7 który zapewni Ci spokój pod maską i przy okazji spokój w osiągasz bo ich nie będzie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

02 Gru 2020, 14:50

Ktoś jeszcze ma jakieś spostrzeżenia? :unsure:
Focza
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Urwana świeca zapłonowa NGK przy próbie odkręcenia
    Witajcie, dopadł mnie problem urwanej świecy NGK chciałem wymienić wczoraj świece w moim Voyagerze z silnikiem 3.3 i w tylnej głowicy środkowa świeca została ukręcona. Pozostałe dwie odkręciły się bez większych problemów ...