Poważny problem ze skrzynią BIEGÓW!!!!!

07 Lut 2007, 16:18

Kupiłem kilka dni temu auto w Niemczech,przyjechałem nim na kółkach do Polski i wziąłem się za rutynowy przegląd. Ku wielkiemu zdziwieniu w skrzyni nie było prawie nic oleju, załamałem sie tym bardziej że przejechałem nim ponad 1000 km, a nie wiadomo ile wcześniej jeździł bez oleju. Pomimo to skrzynia pracowała bez podejrzeń. Natychmiast dolałem oleju i po kilku kilometrach zaczął sie dramat, biegi szczególnie 1 i 2 nie chcą wchodzić, 3 i 4 jeszcze jako tako, Proszę o pomoc, czy to koniec mojej skrzyni biegów, czy mozna coś z tym jeszcze zrobić, Dziekuje za fachowe rady!!!
johnbil
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce
  • 07 Lut 2007, 17:02

A jaki to olej wlałeś ?
    bonifacy
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
    Prawo jazdy: 01 01 1981
    Auto: Fabia II , Fabia II
    Silnik: 1,4 CGGB , 1,4 BXW
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna

07 Lut 2007, 17:09

olej przekładniowy BP, pytałem w sklepie, mówili że bardzo dobry kosztował 21 zł za litr
    johnbil
    Nowicjusz

07 Lut 2007, 20:46

Co to za samochód ?
    tomala2301
    Początkujący

Miejscowość: dolnyśląsk

08 Lut 2007, 23:17

nissan serena 1,6
    johnbil
    Nowicjusz

09 Lut 2007, 23:14

OK, dzięki panowie sprawa się wyjaśniła. Olej który wlałem to mineralny, zmieniłem dzisiaj na syntetyk i skrzynia pracuje należycie .
    pozdrawiam
    johnbil
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie samochodu krok po kroku
      Stając się właścicielem pojazdu, niezależnie od tego, czy jest to auto nowe czy używane, zachodzi konieczność wykupienia obowiązkowego ubezpieczenia OC. W przypadku zakupu auta używanego, które jest już zarejestrowane ...
      Koncepcyjny Nissan Resonance
      Śmiała wizja Nissana dotycząca przyszłości crossoverów staje się rzeczywistością za sprawą europejskiego debiutu innowacyjnego samochodu koncepcyjnego Resonance. Model Resonance, który został stworzony przez ...