Mam problemy z dmuchawą nie działa jaka może być przyczyna bezpiecznik w skrzynce przy silniku jest ok ma napięcie co może być z przyczyną. Nie działała wyjąłem bezpiecznik przeczyściłem i zaczęła działać jakieś 10 km. potem przestała a bezpiecznik nowy założony . Będę wdzięczny za pomoc.Pozdrawiam
Hej! Miałem ten sam problem w Passacie b5. Najprawdopodobniej do wymiany jest wentylator dmuchawy. W środku tego wentylatora znajdują się miedziane blaszki które się zabrudziły (aby naprawić wystarczy dokladnie zdrapać brud) lub część blaszek poodpadała i wentylator załączy sie tylko wtedy gdy cos go napędzi lub dostanie porządniejszych wibracji.
Dodam parę zdjęć wentylatora dmuchawy z Passata b5 (w Twoim aucie jest podobny) zaznaczę blaszki o których wspomniałem wcześniej
Cały wentylator dmuchawy:
widok po zdjęciu dolnej osłony (duzy czarny plastik):
o zaznaczonych blaszkach wspominałem, na czerwono zaznaczone są zniszczone, na niebiesko te sprawne Aby do nich dotrzeć nie trzeba rozbierać do takiego stopnia jak ja(chciałem zobrazować moją wypowiedz) Na zdjęciu drugim zdjęciu strzałką zaznaczona jest szczelina przez którą można je zobaczyć i jak istnieje potrzeba, przeczyścić
Mam nadzieje że pomoglem
Ostatnio edytowany przez Mateusz93, 27 Cze 2013, 20:37, edytowano w sumie 1 raz
Skoro po wyczyszczeniu bezpiecznika dmuchawa zaczęła działać a jakiś czas, to wszystko wskazuje na to, że są zaśniedziałe styki w gnieździe bezpiecznika. Sprawdz to. Możesz również sprawdzić, czy na złaczu dmuchawy jest napięcie - powinno ono się zmieniać w zależności od położenia pokrętła siły nadmuchu. Pozwoli ci to wyeliminować jedą z rzeczy - instalacja lub dmuchawa. Możesz też dmuchawę wymontować i podłaczyć ją pod 12V i niechaj sobie chodzi nawet i pół godziny. W ten sposób sprawdzisz, czy silnik dmuchawy jest ok.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
Europejski Program PHEV Toyoty Toyota rozpoczęła projekt Plug-in Hybrid Electric Vehicle (PHEV) w roku 2007. W 2008 r. przeprowadzono próby drogowe prototypowych pojazdów we Francji i Wielkiej Brytanii. W roku 2010 w ramach drugiej fazy projektu ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.