Problem z myszami

14 Lis 2018, 17:14

Próbowałeś używać samochodowy odstraszacz Viano, do podłączenia pod akumulator? Ewentualnie są jeszcze takie pułapki lepowe sakarat na gryzonie, można je umieścić w środku. Lep jest skuteczny, mogę polecić bo sam używałem. Odstraszacza Viano nie stosowałem, ale słyszałem od znajomego, że też jest ok.
Hybryda2018
Obserwowany

• 15 Lis 2018, 16:02

Jest pełno dostępnych odstraszaczy na małe zwierzęta podłączanych bezpośrednio po akumulator lub takich na baterie których nie musisz nigdzie podłączać i wystarczy umieścić w odpowiednim miejscu i raz na jakiś czas wymienić baterie.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

15 Lis 2018, 16:50

A te odstraszacze działają? Widziałem kiedyś test jednego, koleś na swoim szczurze testował a ten go wąchał, tak odstraszał :D

Już lepiej chyba jakieś zapachowe/pułapki mieć.
    galakty
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Prawo jazdy: 23 08 2012
    Auto: Ceed I
    Silnik: 1.6 CRDi 115/130
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2007

15 Lis 2018, 17:25

galakty napisał(a):A te odstraszacze działają?
    Ja tego nie testowałem :) co do zapachowych to wiem że np. wystarczy położyć sierść psa chyba i powinno pomóc. Tylko na ile to się zda w samochodzie tego nie wiem.

Z drugiej strony ktoś mi kiedyś powiedział że np. na kreta warto wziąć ludzkie włosy i włożyć mu do nory ale to niestety nie działało ;/ sam testowałem z ciekawości.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

15 Lis 2018, 18:23

Na kreta podobno jakaś guma do żucia działa :naughty:
    galakty
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
    Prawo jazdy: 23 08 2012
    Auto: Ceed I
    Silnik: 1.6 CRDi 115/130
    Paliwo: Diesel
    Typ: Hatchback
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2007

16 Lis 2018, 11:54

galakty napisał(a):Na kreta podobno jakaś guma do żucia działa
    Tego nie słyszałem :) ale wracając do tematu dobrze jest zawsze przetestować w swoim środowisku kilka metod i sprawdzić która w naszym przypadku najlepiej sprawdzi się.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dacia Duster Motrio Cup mistrzowskim pucharem
      Pomimo trudnej sytuacji związanej z pandemią COVID-19, firma Renault Polska postanowiła kontynuować puchar Dacii Duster, podtrzymując swoje motorsportowe tradycje. Trzy lata doświadczeń pokazały, że projekt markowego pucharu ...