Problem z ogrzewaniemniem Mitsubishi Galant 2.0 1998r

01 Paź 2018, 20:20

Witam mam problem z ogrzewaniem w moim galancie klimatyzacja działa normalnie a ogrzewanie wogule niedziala ostatnio została wymieniona chłodnica na nową bo stara padła i ogrzewanie mimo wymiany chłodnicy dalej nie działa jeżeli ktoś miał podobna sytuację lub wie jak to naprawić proszę aby napisał komentarz do postu
Ostatnio edytowany przez Kacperere, 02 Paź 2018, 06:54, edytowano w sumie 1 raz
Kacperere
Obserwowany

01 Paź 2018, 21:01

W pierwszej kolejnosci to należy opisać jaki rocznik auta i jaki rodzaj panelu nawiewu, klimatronik czy manual. Chłodnica nie ma nic wspólnego z ogrzewaniem, masz problem albo z nagrzewnicą albo ze sterowaniem klapami zimno/ciepło. Na wyższych obrotach też nie grzeje trochę lepiej?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

03 Paź 2018, 19:06

Ale chłodnica od klimy czy od chłodzenia silnika? Bo jeżeli to drugie to być może układ chłodzenia po wymianie chłodnicy nie został odpowiednio odpowietrzony i stąd masz taki problem.

Kao napisał(a):W pierwszej kolejnosci to należy opisać jaki rocznik auta
Masz w temacie :) Galant 2.0 z 98 roku.
Cichy77
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
Auto: Mam, często zmieniam!
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kultowy model Renault 4 świętuje 60-lecie
    W 2021 roku mija 60 lat od wprowadzenia Renault 4. Historia tego modelu to prawdziwe succes story. Na przestrzeni trzydziestu kilku lat sprzedano łącznie ponad 8 milionów sztuk Renault 4 w ponad 100 krajach. Renault ...
    Wymiana baterii w elektronicznym kluczyku - Toyota
    Dzisiaj przyszedł czas na wymianę baterii w elektronicznym kluczyku. Przed wyłączeniem zapłonu przyciskiem otrzymałem informację o niskim stanie naładowania baterii w kluczyku i na zegarach wyświetliła się kontrolka w kształcie ...