Problem z uruchomieniem seat cordoba

08 Lis 2010, 12:13

Mam seata cordobe 2003 rok przebieg 49tys/km. Problem polega na trudności w uruchomieniu silnika po postoju ok 40 min ( czyli samochód "prawie ostygnięty") Problem nie występuje jeżeli samochód jest zimny lub gorący. Trudność ta trwa od wiosny wymiana świecy nie pomogła. Podłączeni do komputera nie wykazuje żadnej usterki. Akumulator jest dobry (kręci) po "podpompowaniu gazu" słabiutko ale zapali za trzecim razem.
Moja wiedza jest żadna więc boje się zostawiać go w niznanym warsztacie.
niewiasta
Nowicjusz

Miejscowość: salon

09 Lis 2010, 13:59

Jaki silnik?
Leopard
Początkujący

Miejscowość: zachodniopomorskie

10 Lis 2010, 12:50

1.4 benzyna
niewiasta
Nowicjusz

10 Lis 2010, 19:05

Problem moze leżeć w brudnej przepustnicy,zazwyczaj wystarczy przeczyścić.Powinni na warsztacie czyjnik temperatury sprawdzić,może podaje złe wartości(nie zawsze,sporadycznie przy określonej temperaturze).Czujnik położenia wału do sprawdzenia,przeczyszczenia.Wszystkie ww naprawy może praktycznie każdy warsztat wykonać,no ale że są również pseudomechanicy...Zapytaj sie znajomych o warsztat
Leopard
Początkujący

11 Lis 2010, 12:20

Chyba znalazłam znajomy warsztat ale oni chcą abym zostawiła samochód na dwa dni. Czy to żeczywiście tyle może potrwać sprawdzenie tych rzeczy?
Przebieg Cordoby to 49 tys.
niewiasta
Nowicjusz

11 Lis 2010, 20:36

2 dni pracy a dwóch mechaników,razy 8 godzin i za godzine 40zł,razem 640zł plus części :shock: .A tak na poważnie,ww naprawy,sprawdzenie to około 2 godziny.Domyślam się że ten warsztat ma dużo zleceń i w wolnej chwili sprawdzą twoje auto,dlatego z góry chcą auto na dwa dni,może wcześniej zadzwonia i zwrócą auto,jest to dość częsta praktyka na warsztatach.
Leopard
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Wodór receptą na zmiany klimatu
    Do 2050 roku rynek wodoru może osiągnąć poziom 2,5 biliona dolarów, co przełożyłoby się na redukcję rocznej emisji CO2 o 6 gigaton. To 20 procent redukcji koniecznej do tego, aby nie dopuścić do podniesienia się średniej ...

07 Gru 2010, 21:03

Wymieniłam czujnik temperatury. Czekam na reakcje.
niewiasta
Nowicjusz