Problem z wyświetlaczem w Audi B8

27 Mar 2021, 19:58

Witam. Dziś bylem ogladac audi b8 i na starcie gdy odpalilem samochod wyswietlacz pokazał jakis dziwny jakby popsuty obraz. Po czym wylaczyl sie i byl tylko jakis biały pasek po prawej stronie a reszta ekranu byla czarna. Kolega sprzedajacy mowil mi, ze to podobno jest normalne bo auto stalo pol roku i akumulator jest nie naladowany porzadnie. I ze jak pojezdze troche to ekran sie naprawi. Troche mnie to nie przekonuje i dlatego pytam sie tutaj. Czy jest to w ogole mozliwe? Czy gosc mi sciemnia jakis bajer? W internecie nic o tym nie znalazlem.
Udiii
Obserwowany

27 Mar 2021, 20:04

Udiii napisał(a): Kolega sprzedajacy mowil mi, ze to podobno jest normalne bo auto stalo pol roku i akumulator jest nie naladowany porzadnie. I ze jak pojezdze troche to ekran sie naprawi.

No to niech naładuje aku i zobaczysz.
Osobiście podejrzewam, że aku nie jest tu nic winny. Uszkodzony jest wyświetlacz lub jeszcze coś innego. Niech sprzedający włoży do auta sprawny aku i zrobi tak, żeby wyświetlacz był sprawny.
Udiii napisał(a):auto stalo pol roku i akumulator jest nie naladowany porzadnie.

Jak auto stało pół roku, aku nie był wyjęty tylko był w aucie cały czas, to wielce prawdopodobne jest, że będziesz musiał kupić nowy. Weź to też pod uwagę.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000