Przyczepa do przeprowadzki.

02 Gru 2014, 10:06

Szukam jakiejś przyczepki do auta osobowego (audi a4), która nada się do przewozu mebli, kartonów itp. Gabaryty mebli raczej niewielkie, do 160cm wysokości powiedzmy i nie musi to być przewiezione hurtem, więc raczej nie szukam czegoś dużego. Przyczepka oczywiście używana, do jakichś 4-5 tys. Z góry dzięki za sugestie.
gocart
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Auto: Audi A4
Skrzynia biegów: Manualna

02 Gru 2014, 12:52

Możesz kupić nową przyczepkę samochodową nawet taniej bo za około 2,3tyś.zł która będzie z plandeką i z wymiarami 263x125x30cm które spokojnie ci wystarczą.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

02 Gru 2014, 13:17

A jakbyś miał coś polecić np. z oferty mascus ?
Nie wiem, np. coś takiego byłoby ok? http://www.mascus.pl/transport/uzywane-lekkie-przyczepy/brenderup-kippi-200/ihiqjlng.html Trochę mało szczegółów podają w tych ogłoszeniach, ale spory wybór i niezłe ceny.
“There is more to life than simply increasing its speed.”
― Mahatma Gandhi
gocart
Nowicjusz
Awatar użytkownika

02 Gru 2014, 13:22

Nie widzę tu dobrych cen. Raczej mają drogo. Masz taką samą jak podałeś na allegro sporo taniej :) [link do oferty na Allegro wygasł]
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 1999

03 Gru 2014, 13:59

Faktycznie jest parę stówek taniej, dzięki :)
“There is more to life than simply increasing its speed.”
― Mahatma Gandhi
gocart
Nowicjusz
Awatar użytkownika

04 Gru 2014, 17:26

Jak tak popatrzyłem na te oferty, to przy niektórych cenach nawet samemu kupić materiał i zrobić średnio by się opłacało.
mariusz009
Nowicjusz

Auto: opel
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Sezon na rowery, rolki, deskorolki i hulajnogi
    W ciepłych miesiącach roku wzrasta liczba wypadków z udziałem rowerzystów. W zeszłym roku sprawcami aż 1830 z nich byli kierowcy samochodów osobowych. Zapobiec takim zdarzeniom można m.in. poprzez zachowanie ...

22 Gru 2014, 21:35

A nie lepiej wypożyczyć? Poszukaj na http://najem-wynajem.pl/wypozyczalnie/28/wynajem-przyczep-i-naczep.html
jacus19
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 01 01 2001

09 Lut 2015, 10:54

jak zainwestujesz raz to się zwróci - najtańsza przyczepka z plandeką http://www.blyss.pl/produkty/przyczepy/ ... /bl2713lp_ :naughty:
admos
Nowicjusz

Prawo jazdy: 17- 0- 0
Auto: HONDA
Silnik: 1.6 VTEC
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 1993

09 Lut 2015, 15:31

Witam

Nie chiałem tworzyć nowego tematu, w związku z czym chciałbym dołączyć się do tego postu.
Niedługo skończę robić uprawnienia na przyczepkę. Chciałbym się zapytać czy muszę ją opłacać tak jak zwykły samochód? Potrzebuje jej do budowy na działce, a wyporzyczenie według mnie jest nieopłacalne.

Pozdrawiam Patryk Leśniak
sirious
Nowicjusz

Auto: Renault Megane I

09 Lut 2015, 20:34

Z tego co czytałem większość szkód spowodowana przez przyczepę pokrywana jest z ubezpieczenia samochodu. Oczywiście dajmy tutaj przykład kiedy przyczepa się odczepi i spowoduje szkody. Wtedy traktowana jest jako samodzielny pojazd. Chodzi mi po odczepieniu ,a nie spowodowaniu kolizji . . .

No więc jeśli potrzebujesz przyczepy tylko na budowę to wystarczy twoje aktualne OC.
frodan
Nowicjusz

Auto: A3

09 Lut 2015, 21:22

W Polsce każdy pojazd dopuszczony do ruchu powinien posiadać ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej.
kant95
Zaawansowany

Miejscowość: lublin
Prawo jazdy: 01 01 1981
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5
Typ: Van
Rok produkcji: 1995

12 Lut 2015, 12:11

Wedlug tego co napisałeś muszę wykupić ubezpieczenie.

I to co zostało napisane wyżej, jednak nie do końca jest możliwe? Bo jeśli jest tak, to było byfantastycznie. Nie musiał bym wydawać więcej. I mógłbym więcej środków wyłożyć na budowę.
Moim agentem jest Proama. Czy to coś zmienia?
sirious
Nowicjusz

16 Lut 2015, 14:12

# Moim agentem jest Proama. Czy to coś zmienia? #

A kto to wie, nie myślałeś nad zmianą ubezpieczyciela? Proama . . . to już warta jest lepsza.
A wież co mówią :arrow: "warta. . . *&$%^ warta" Na poważnie raczej wątpię czy to coś zmienia. Spotkaj się z agenciną doradzi coś.
frodan
Nowicjusz

19 Lut 2015, 15:00

Nie wiem co masz do proama ale nie widzę potrzeby do komentarzu tego posta.
sirious
Nowicjusz

22 Lut 2015, 12:24

Osobiście to nic do nich nie mam według większości to jeden z najtańszych ubezpieczycieli. Sam sobie sprawdź na rankomacie. Ja mam ubezpieczenie w pzu. Przejdź się do nich i tam ubezpiecz przyczepkę. bo według mnie to najlepsze rozwiązanie. Lepiej czasem dopłacić już te 300 złotych. I wiedzieć, że jednak można od kogoś czegoś wymagać. Mieć dla samego posiadania to głupota.
frodan
Nowicjusz