Nazywam się Magda, mam 20 lat, studiuję, weekendy zazwyczaj spędzam na wyjazdach.
Jestem hodowcą psów, a co za tym idzie, wożę je po całej Polsce, czasami również wybieramy się za granice, aby wziąć udział w jakieś wystawie psów.
Do tej pory miałam tylko 2 małe psy, więc z przewozem nie było problemu.
Rok temu kupiłam wilczarza irlandzkiego ( dla niewtajemniczonych-największa rasa psów). Wstawiam zdjęcie psa tej rasy, żeby zobrazować mój "problem"
Aktualnie jeżdżę na wystawy z ojcem, oplem vectra - nie trudno się domyślić , ze na tylniej kanapie takiego samochodu, jest stanowczo za mało miejsca
dla takiego olbrzyma. Miesiąc temu zrobiłam prawo jazdy. Chciałabym sama wybierać się na wyjazdy.
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc, bo sama jestem zielona w temacie samochodowym.
Szukam auta które spełni następujące wymagania: 1) Posiada DUŻY! bagażnik, taki, w którym bez problemu położy się moj pies, myślę że powierzchnia powinna mieć ok. 150x120cm (ew.CIUT mniej lub dużo więcej.Wymiar taki może być po złożeniu tylnich siedzeń(zazwyczaj nie jade w więcej jak 2 osoby -ja+os.towarzysząca) Dobrze by było aby wysokość bagażnika wynosiła ok. 150cmwtedy pies by mógł w nim stanąć.
2)Samochód uchodził by za "mało psujący się". Tzn, nie chciałabym żeby nagle w drodze na wystawę, auto odmówiło współpracy. Wiadomo, zdarza się, milo by było jednak wybrać mniej zawodny.
3)Ekonomiczny, często pokonuje długie trasy, wydając sporą kase, a wszystkie wyjazdy muszę finansować z własnej kieszeni. Jako studentka , wiadomo-każdy grosz się dla mnie liczy
4)No i najważniejsze, na auto nie mogę przeznaczyć więcej jak 5-10tys.
Nie musi być piękny, i tak zostanie zdemolowany przez psa(drapanie pazurami, ślina itp) . No i wiadomo,autko z 2giej ręki.
Czy znajdzie się samochód, spełniający moje wymagania ?
Pozdrawiam serdecznie , i mocno liczę na Waszą pomoc !!
Całkiem spory okaz z tego pieska Jeżeli chodzi o auto które spełniło by twoje oczekiwania w podanej przez ciebie kwocie to wybór nie jest prosty. Ale możesz rozejrzeć się za Oplem
Omegą B kombi z silnikiem 2.0 8V (benzyna).
Samochód jest duży a jak złożysz tylne siedzenia to na prawdę jest dużo miejsca z tyłu, dodatkowo silnik ten który podałem był najmniej awaryjny i najlepiej nadawał się do instalacji gazowych. Za około 10tyś. można kupic auto z początku produkcji tego modelu z lat '95-'96.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Również polecam Opla. Możesz też rozejrzeć się za jakąś Toyotą np:
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł] [link do oferty na Allegro wygasł] [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
rządzić na drodze niekoniecznie znaczy być na niej najszybszym...
Uderzenie w tył to dość często spotykany rodzaj kolizji/wypadku Zderzenia tylne stanowiły blisko 13% wszystkich wypadków w 2018 r.– było ich więcej niż zderzeń czołowych. O takie wypadki łatwo jesienią, gdy na mokrej lub pokrytej czarnym lodem nawierzchni złe nawyki, np. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.