i może na wstępie się przedstawię, bo dawno tutaj nie byłem . Nazywam się Łukasz, lat 33, od lat miłośnik samochodów a szczególnie tych szybszych. Obecnie poruszam się dużym kombi Volvo V70 2.5T 230KM poniważ małe bliźniaki mają bardzo dużo rzeczy które trzeba wszędzie im wozić.
A co mnie tutaj sprowadza. Jakiś czas temu pomyślałem, że ciekawie byłoby mieć aplikację w stylu endomondo ale z elementami gry i tak powstał pomysł Racinghood. Nie jestem przedstawicilem dużej firmy ani pracownikiem, wpadłem na pomysł i postanowiłem go zrealizować dla siebie i może dla innych fanów 4 kółek.
Obecnie aplikacja jest gotowa w 50%, działa na system iOS, można już testować jeśli ktoś jest chętny i ma iPhona z iOS 4,5,6
To co aplikacja umożliwia: - monitorowanie trasy przejazdu (mapa) oraz zbieranie danych Vmax, Vavg, czas przejazdu, dystans, czas postoju podczas trasy (np ile czasu staliśmy na światłach, ile w korku itp) - pomiary przyspieszenia (0-60, 0-100, 80-120, 80-150, 0-150, 0-200, pierwsza 1/4mili) - kalibracja prędkościomierza samochodu z aplikacją - logowanie i sharowanie na facebooku
to będzię umożliwiać za miesiąc: - heatmapa trasy, czyli rysunek trasy z informacją o prędkości na każdym odcinku, - Poziom zaawansowania użytkonika: każdy zaczyna z poziomu Basic Driver, następnie są poziomy Driver, Racer, Champion - Zdobywanie trofeów: za ilość przejechanych km, za osiągnięte prędkości (średnia, max), za osiągi pojazdu, za ilość znajomych itp - levele silver, gold, platinium - tutaj ilość możliwych trofeów będzie się zwiększała
o czym myślimy dalej: - HUD - Możliwość tworzenia grup użytkowników - NP Admin tego forum może zapisać użytkowników do swojej grupy i zarządzać grupą w aplikacji, np wysyłać notyfikacje o zlotach i spotkaniach itp - statystyki regionalne, krajowe, globalne, przeglądanie różnych tras i jej wyników, porównywanie wyników przejazdów - podłączenie gry pod komputer samochodu i zbieranie większej ilości danych (np koszt przejechania danego odcinka na podstawie pomiaru spalania na danej trasie, a nie ogólnie) - możliwość śledzenie znajomych w którym miejscu są
ogólnie mam dużo pomysłów na dalszy rozwój. Pierwsza bezpłatna wersja pojawi sie w połowie września na apple storze.
Obecnie, jeśli sa chętni to zapraszam do kontaktu - wtedy prześlę info jak pobrać wersję testową. Każda opinia jest mile widziana, tak samo pomysł.
Poprawnie ustawiony zagłówek to mniejsze ryzyko urazu kręgosłupa Badania wykazują, że poprawnie ustawiony zagłówek może zmniejszyć o prawie 1/4 ryzyko urazu kręgosłupa szyjnego w przypadku uderzenia w tył samochodu(1). To jeden z najczęściej stwierdzanych urazów u osób ...
Toyota Tundra i Sequoia TRD Sport oraz RAV4 Adventure Na targach w Chicago Toyota zaprezentowała swoją ofertę dla rodzin lubiących aktywnie spędzać czas. Pick-up Tundra i pełnowymiarowy SUV Sequoia otrzymały pakiet TRD Sport. Nową wersję o nazwie Adventure otrzymał także RAV4. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.