Rejestracja samochodu z Holandii - opłata recyklingowa

03 Sie 2015, 17:17

Witam,
kilka dni temu sprowadziłem samochód z Holandii. Auto zostało zakupione na firmę w której pracuje. Sprzedawcą samochodu był autoryzowany salon marki Citroen, także otrzymaliśmy fakturę zakupu samochodu na dane firmy. W holenderskim wydziale komunikacji musiałem okazać swój dowód tożsamości, gdyż byłem osobą która będzie sprowadzała samochód.
Teraz rodzi się pytanie, czyje dane powinny znaleźć się na kwicie opłaty recyklingowej? Faktura wystawiona jest na firmę, natomiast w dokumentach eksportowych są moje dane. Z doświadczenia wiem, że to ważne aby właściwa osoba dokonała płatności stąd moje wątpliwości.

Z góry dziękuje wam za pomoc.

Pozdrawiam.
Kantadio
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 06 2009
Auto: Seat Leon 1.9TDi

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Legalizacja gaśnicy potrzebna czy nie?
    Wprowadzono mi pewien mętlik w głowie. Niedawno zostałem zatrzymany do rutynowej kontroli drogowej. Policjant kazał mi pokazać gaśnice. Oczywiście na gaśnice nie mam legalizacji bo się skończyła, a zapomniałem zrobić. Policjant ...