Renault Modus 1.4 16V - światła długie nie załączają się na stałe

02 Gru 2020, 20:55

Witam, jak to we francuzach przystało - elektryka musi się [email widoczny po zalogowaniu] Mam problem z Modusem, w którym światła długie nie chcą się załączyć po przesunięciu "wajhy" do siebie. Funkcja mrugnięcia działa, ale opcja włączenia ich "na stałe" już nie. Podpowie ktoś co teraz robić? Jak to wszystko rozebrać?
szulas
Nowicjusz

04 Gru 2020, 12:13

Najczęściej to wina samego przełącznika. Przełączniki te często miały problemy z kierunkowskazami czy nawet wyłączaniem świateł. Jeżeli masz możliwość to można zrobić diagnostykę programem CLIP.
Przełącznika jeżeli to jego wina raczej nie naprawisz bo szkoda zachodu i lepeiej go od razu wymienić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Gru 2020, 12:25

Dobrze wiedzieć. Słyszałem też że da się go rozebrać i są jakieś trzy blaszki, a jedna z nich się często odgina i trzeba ją dogiąć żeby było tak jak trzeba. Światła długie działają, ale po prostu nie chcą zaskoczyć żeby świeciły się cały czas. Nawet jeśli czeka mnie wymiana przełącznika, jak się do tego zabrać żeby nic nie połamać? Jak zdjąć obudowę kierownicy?
szulas
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ponad 800-konnym autem - drift na szutrze
    W minioną sobotę w Warszawie i okolicach odbyła się już 57. edycja słynnego Rajdu Barbórka. Wśród najnowszych rajdowych konstrukcji oraz klasyków znalazło się auto, jakiego na odcinkach specjalnych jeszcze ...