Rodzinne wozidło

15 Maj 2016, 20:12

pawel93 napisał(a):Wybór padł na X5, docelowo miało być e53 4.4bena ... ale udało się nam trafić dość sensowne e70 3.0d z 2007roku
gratulacje, czekamy na zdjęcia :D znając Cię wleci jakiś wirus, pytanie tylko kiedy? :naughty:

Co do T5 oba wyglądają w sumie ok, choć ten drugi mógł mieć coś kombinowane z przodem. Obejrzyj oba, bo to niedaleko w sumie.
No i ten rasowy pomruk w pierwszym :naughty:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004

15 Maj 2016, 21:46

Mike, muszę znaleźć chwile i wrzucić fotkę obu Bimmerów i jakieś opisy :) Co do mocy, póki co większość czasu jeździ nią moja Kasia więc przez najbliższe 2 miesiące zostaje w serii :lol: Przez 3 miesiące dlatego że w sierpniu jedziemy na urlop z granicę, później do teściów do belgi i nad polskie morze więc podejrzewam że wirus zawita prędzej czy później, choć nie mówię że na chwilę obecną auto źle się odpycha :) Póki co ogarnąłem podstawowy serwis i z grubszych spraw klocki hamulcowe przód tył, tarcze przód, no i auto odwiedziło blacharza bo ... miało przetarty błotnik prawy tył i drzwi. Co najlepsze auto miało jednego właściciela, 69letni Hans, udokumentowane 206kkm przebiegu - więc myślę że auto posłuży nam trochę :)

Co do T5tki to zastanawiam się nad 2.5 TDI bo obawiam się że 1.9 może brakować wigoru no i jak dla mnie właśnie ten z Żor jest bardziej zadbany ... Co do przebiegu to w przypadku tego 2.5 TDI tym przebiegiem 300kkm niema się co przejmować nie i auto jeszcze trochę polata nie?
pawel93
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gliwice
Prawo jazdy: 13 07 2009
Przebieg/rok: 30tys. km
Auto: BMW e91 335i
Silnik: 335i 306km
Paliwo: Benzyna
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008

15 Maj 2016, 22:00

No to mamy zakup od przysłowiowego Niemca rocznik 1947 :mrgreen: nie znam Kasi, ale pozdrawiam :ok:
pawel93 napisał(a):Co do przebiegu to w przypadku tego 2.5 TDI tym przebiegiem 300kkm niema się co przejmować nie i auto jeszcze trochę polata nie?
to stare dobre r5, które w przeciwieństwie do późniejszego V6 TDI jest pancerne. U mnie na osiedlu jest a6 C4 z tym silnikiem i z tego co mówił mój ojciec, który kiedyś uciął sobie pogawendkę z właścicielem tegoż żelaza, auto ma nalatane 650kkm i nie dzieje się nic poza drobnymi wyciekami :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Fiat 500C by Gucci wyróżniony nagrodą
    Fiat 500C by Gucci otrzymał nagrodę "Najlepszy mały kabriolet roku" w konkursie "Topless in Miami" zorganizowanym w czerwcu b.r. przez Southern Automotive Media Association (SAMA) − działające w USA stowarzyszenie dziennikarzy ...