Witam, standardowe pytanie w tym dziale. Jakie autko wybrać do 16-18 tys.
- Rocznie będę kręcił ~20 000 km rocznie do pracy Dobrze jakby mało/przyzwoicie paliło Mała awaryjność Minimum 80/90 koni W tej sytuacji lepiej disel czy benzyna ? Dobrze jakbym z 3-4 lata nim pojezdził jednak
Myślałem o A3 w benzynie 1,6 albo 2,0 TDi ale chyba z tym budżetem sobie odpuszczę.
Kiepskie typy, bo 2.0 TDI jest bardzo awaryjny, a 1.6 pali średnio 8l (a po mieście powyżej 10l) benzyny. Za 20 tys.mozesz pomyśleć o: Opel Astra H 1.8 (+LPG) lub 1.7/1.9CDTI Fiat Bravo 1.4T (+LPG) lub 1.9 JTD Toyota Corolla E12 1.6 (+LPG) Ford Focus Mk2 1.6 lub 2.0 TDCI Mazda 3 2.0 (+LPG)
ja mam podobny budżet (chociaż mogę go naciągnąc bo i tak biorę kredyt) i zastanawiam się nad Kią Ceed 1.6crdi 115km (werscja bez koła i dpf). czytałem już o tym samochodzie na forum i spełnia wszystkie moje wymogi, trochę kłóci się z ilością jeżdżenia. Samochód będzie pokonywał około 15 tys km miesięcznie i tutaj rozsądek powinien podpowiadać benzynę. naciągnąć mogę budżet na toyotę prius ale mało tematów znalazłem na jej temat.
Samochody połączone w chmurze – technologie przyszłości Toyota rozpoczęła kolejny etap testowania technologii łączenia samochodów w chmurze, która umożliwi automatyczną wymianę danych między samochodami i urządzeniami infrastruktury drogowej, aby zapobiegać wypadkom. ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.