Witam, standardowe pytanie w tym dziale. Jakie autko wybrać do 16-18 tys.
- Rocznie będę kręcił ~20 000 km rocznie do pracy Dobrze jakby mało/przyzwoicie paliło Mała awaryjność Minimum 80/90 koni W tej sytuacji lepiej disel czy benzyna ? Dobrze jakbym z 3-4 lata nim pojezdził jednak
Myślałem o A3 w benzynie 1,6 albo 2,0 TDi ale chyba z tym budżetem sobie odpuszczę.
Kiepskie typy, bo 2.0 TDI jest bardzo awaryjny, a 1.6 pali średnio 8l (a po mieście powyżej 10l) benzyny. Za 20 tys.mozesz pomyśleć o: Opel Astra H 1.8 (+LPG) lub 1.7/1.9CDTI Fiat Bravo 1.4T (+LPG) lub 1.9 JTD Toyota Corolla E12 1.6 (+LPG) Ford Focus Mk2 1.6 lub 2.0 TDCI Mazda 3 2.0 (+LPG)
ja mam podobny budżet (chociaż mogę go naciągnąc bo i tak biorę kredyt) i zastanawiam się nad Kią Ceed 1.6crdi 115km (werscja bez koła i dpf). czytałem już o tym samochodzie na forum i spełnia wszystkie moje wymogi, trochę kłóci się z ilością jeżdżenia. Samochód będzie pokonywał około 15 tys km miesięcznie i tutaj rozsądek powinien podpowiadać benzynę. naciągnąć mogę budżet na toyotę prius ale mało tematów znalazłem na jej temat.
Gdy kierowca patrzy, ale nie widzi Kierowcy, którzy spowodowali wypadek z udziałem motocyklisty czy rowerzysty, niekiedy tłumaczą, że po prostu nie zauważyli dwukołowego pojazdu. Czy to tylko kiepska wymówka? Okazuje się, że nie zawsze. Jednym ...
System otwierania samochodu aplikacją na telefon Toyota, największy producent samochodów na świecie, jest zainteresowana inwestowaniem w nowe formy korzystania z samochodów, takie jak car-sharing. Z myślą o usprawnieniu takich usług opracowała nowy system ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.