Draters, daj sobie spokój z przekonywaniem
Konia czy też
dzidy, że Audi A3 8L to porządny samochód - uwierz mi, nie dasz rady, sam kiedyś próbowałem, wymieniałem mnóstwo argumentów, ale jak widać na nic mój trud
![Uśmiechnięty :)]()
Jeden z nich nawet przyznał mi pod koniec, że "to nie są złe auta", ale teraz dalej pisze o nich jak o największym szrocie
![Szczęśliwy :D]()
Nienawidzą VAG-ów i tyle, pewnie mają swoje powody, także nie licz, że komukolwiek jakiegoś polecą. Najlepsze jest to, że jeden z nich jako świeży użytkownik też szukał jakiegoś VAG-a...
Miałem A3 przez dobrych parę lat, nigdy mnie nie zawiodła, mam też porównanie z innymi markami i wiem, że przy odpowiedniej wersji silnikowej (1.6 czy nawet 1.8 w tym aucie to porażka) to świetny samochód, przy którym 307 jest po prostu zwykłym, chwiejącym się w zakrętach dupowozem (wolę sztywniejsze zawieszenie) z głośno pracującym zawieszeniem i niestabilną elektroniką (wystarczy chwilkę pogadać z mechanikami). Żeby nie było - 307 to jeden z lepszych francuzów, jest ładniejszy od A3, benzynowce zapewne mniej palą i pewnie znajdzie się w tej cenie młodszy rocznik, ale osobiście wolałbym A3 z 1.8T z uwagi na większy fun z jazdy. Ale tu jest mały problem - zdrowe 1.8T będzie bardzo ciężko dostać w tym budżecie...
I jeszcze jedno - zgadzam się, że A3 to żadne premium, to po prostu porządnie wykonane, bardzo trwałe auto z dobrymi plastikami i dopracowanym zawieszeniem. Koszty utrzymania w tej chwili bardzo niskie. Chcesz jeździć ekonomicznie - bierzesz 1.9 TDI na pompie wtryskowej, chcesz dynamicznie - 1.8T. Oba silniki wybitnie trwałe, wystarczy troszkę poszperać w internecie.