Witam serdecznie. Poszukuję dla siebie samochodu w cenie około 15 tys zł (samochód plus pakiet startowy). Silnik benzynowy. W miarę przestronny, tak żebym upchnął tam siebie, żonę, syna i jakieś plecaki na górskie wyprawy. Szukam czegoś, co mi nie skoroduje w ciągu 2-3 lat (nie mam garażu). Najlepiej, żeby nie było tam tony elektroniki, która w takich wiekowych samochodach i tak się będzie pewno sypać. Fajnie jakby części eksploatacyjne nie były w kwotach z górnej półki. Nie planuję zakładania gazu, tak że szukam czegoś z w miarę oszczędnym silnikiem.
Kilka ostatnich dni spędziłem na portalach z ogłoszeniami. Oto jakie modele mi się rzuciły w oczy (kolejność przypadkowa):
1. Fiat Grande Punto
2. Renault Clio 3 generacji
3. Ford Focus MK2 (korozja?)
4. Honda Jazz (tu chyba problem z korozją)
5. Peugeot 207, 307 bądź 308
6. Opel Astra H
Głównie takie przewijają mi się w ogłoszeniach. Nie wiem tylko, czy dla gościa o wzroście 187 cm będzie tam wystarczająco dużo miejsca (w Focusie raczej będzie, ale one miały chyba problem z rudą. Podobnie z Astrą). Proszę Was o poradę - może podsuniecie jeszcze jakieś modele, którymi warto się zainteresować w podanym budżecie. Jestem z Zawiercia i mogę dojechać te parę-paręnaście-kilkadziesiąt kilometrów, jak będzie coś godnego uwagi. Z góry dziękuję
![Uśmiechnięty :)]()