Samochód do 25k (Volvo S40?)

24 Gru 2021, 10:39

Jak w tytule, szukam samochodu do 25k(będę miał jeszcze parę k na ewentualne opłaty i problemy). Zależy mi żeby samochód był w miarę ekonomiczny, nie wyglądał tragicznie, ale żeby było czym jechać. dobrze jeśli będzie w sedanie. Zastanawiałem się nad Volvo S40 2.4D5 wersją 180konną albo S60 z tym samym silnikiem, które waszym zdaniem będzie lepsze? Jestem też otwarty na inne propozycje jeśli macie coś ciekawego.
Mati1212
Obserwowany

24 Gru 2021, 10:50

S40 będzie młodsze i mniej wyeksploatowane. Do tego buda trochę tańsza w serwisie. S60 za to większe, wygodniejsze i o wiele większa podaż na rynku niż s40 w tej konfiguracji

Kwestia czego potrzebujesz, małego pomykacza czy "limuzyny"
franccc
Stały forumowicz

Przebieg/rok: >50tys. km

24 Gru 2021, 10:53

Szczerze mówiąc obojętne mi czy to będzie limuzyna czy "pomykacz", zależy mi bardziej na wygodzie, ale fakt że naprawy są droższe również wezmę pod uwagę. A polecasz może jakieś inne auto w tym przedziale cenowym?
Mati1212
Obserwowany

24 Gru 2021, 11:09

A czy nie rozwieje Twoich wątpliwości fakt iz s40 w takiej konfiguracji w przyrodzie praktycznie nie występuje?
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

W ciąży za kierownicą, a bezpieczeństwo jazdy
    Nie ma powodu, żeby kobieta w ciąży, szczególnie w pierwszych miesiącach, rezygnowała z prowadzenia samochodu, ale należy brać pod uwagę czynniki, które mogą wpływać na bezpieczeństwo jazdy, takie jak zwiększona ...
    Instalacje gazowe III generacji
    Najmniej popularny typ instalacji LPG, będący niejako pośrednim pomiędzy II a IV generacją. Trudno obecnie spotkać nowe takie zestawy, gdyż rynek zdominowały systemy sekwencyjne. W instalacji gazowej III generacji wyeliminowano ...