Witam,
co prawda zakup kolejnego samochodu planuję na koniec roku, lub początek przyszłego, to chciałbym się chociaż zorientować, co można dostać w założonej kwocie. Obecnie jeżdżę Toyotą Corollą wymienioną w profilu, zakupioną zresztą przy pomocy forumowiczów. Ostatnio zaczynają się z nią pojawiać problemy - wynikające głównie z eksploatacji auta, ale dalsze inwestycje wg mnie przestają być opłacalne, dlatego też pora rozglądać się za czymś nowym.
Może zacznę od tego, co mam obecnie na oku, zaznaczę od razu, że nie będę się trzymał sztywno wymienionych modeli i jestem skłonny rozważyć wszystkie propozycje, niemniej poniższe auta po prostu mi się podobają.
BMW E92 - mam tutaj niestety poważne wątpliwości czy budżet jest wystarczający, poza tym mieszane opinie dotyczące trwałości i kosztów utrzymania zniechęcają mnie do tego samochodu, mimo, że przykuwa moją uwagę. Chciałbym się dowiedzieć co o nim sądzicie i czy jest sens ciągnąć temat. Ogólnie biorąc pod uwagę BMW zdaję sobie sprawę, że trzeba przygotować więcej gotówki na eksploatacje, pytanie czy jest to tego warte.
Mitsubishi Lancer VIII - myślę, że propozycja bliżej mojego budżetu i patrząc po opiniach, samochód wart swojej ceny. Jednak interesuje mnie tylko wersja sedan, sportback w ogóle mi się nie podoba. Prosiłbym o opinie i szczegóły.
Oczywiście, liczę też na inne propozycje, fajnie gdyby autko miało bluetooth (ostatnio odkrywam tą nowoczesną technologię i bardzo mi się podoba
![Szczęśliwy :D]()
) a także klimatyzację, zbawienną w letnie upały. Raczej podziękuję za diesla, z racji moich przebiegów - głównie dojazdy do pracy i miasto. Długie trasy sporadycznie.
Właściwie to pominąłem kwestie silnikowe, a są przecież bardzo istotne. Ogólnie chciałbym coś dynamiczniejszego niż moja Corolla, wyrażę się inaczej - liczę, że silnik nie będzie się męczył z masą samochodu. I to właściwie tyle.