dzień dobry wszystkim czas na zmianę samochodu i bardzo proszę o propozycję i rady. codziennie pokonuję trasę około 80 km to jest około rocznie 30 tys( miasto/ trasa 20/80) więc myślę że powinien być to diesel, moje najważniejsze kryteria to bezawaryjność bezpieczeństwo i trochę więcej wygody niż moja astra h dobrze by było by palił około max 8 l/100. Myślałem o : alfa 159 ( jaki silnik by był najlepszy ? ,jakie koszty utrzymania?), renault laguna 3 ? a może od Was dostanę lepsze propozycje z góry dziękuję
jareczek1234 napisał(a):alfa 159 ( jaki silnik by był najlepszy ? ,jakie koszty utrzymania?), renault laguna 3 ?
Alfa ma wszystkie diesle bardzo dobre, a 2,4 to taka wisienka na torcie w gamie Laguna najlepiej z 2,0dCi
Ode mnie Citroen C5 2,0HDi, Peugeot 508 2,0HDi, Ford Mondeo 2,0RDCi (ten sam silnik w tych 3ch) oaz Honda Accord 2,2 CDTi. Jak się uda upolować to Hyundai i40 1,7CRDi.
dziękuję za szybką odpowiedz dużo tutaj siedziałem i czytałem wiele postów i domyśliłem się że dostanę od Ciebie c5:) ładny i wiem że bardzo wygodny C4 i C5 jest w mojej rodzinie i chciałbym trochę odmiany. Czy alfa 159 2.4 jest w miarę bezawaryjna? i zmieszczę się w tych 8l? różnie się słyszy na temat alf...
2,4 Alfy to jeden z lepszych diesli w tej pojemności. Nie psuje się zbytnio poza osprzętem (co dotyczy każdego diesla). Jednak jak liczysz dokładnie koszta eksploatacji najtańsza w utrzymaniu będzie 1,9/120KM potem 150KM, a później wersja 2,0JTD spotykana w przypadku końca produkcji modelu i innych autach jak np. Opel Insignia. 2,4 najdroższa w utrzymaniu ale najlepiej pasuje do 159.
Bierz 2.4 bo jest naprawdę bardzo udanym silnikiem, który elastycznością miażdży 1.9 a przy jeździe autostradowej nie spali wcale więcej. No i ten dźwięk
[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
Dlaczego Octavia to jeden z najpopularniejszych modeli w Polsce? Škoda Octavia regularnie znajduje się w czołówce polskich rankingów sprzedaży, zdobywając serca kierowców niezależnie od wieku czy potrzeb. Wysoka pozycja Octavii nie jest dziełem przypadku, a ...
Jak nowe paliwo E10 działa na olej silnikowy? Czy dodatek nowego paliwa E10 może wpłynąć na kondycję oleju silnikowego? Jakie kroki należy podjąć, aby zapewnić właściwe smarowanie silnika w obliczu wprowadzenia benzyny z większą ilością biokomponentów? Odpowiedzi ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.