Samochód "sportowy"

15 Kwi 2010, 19:07

Mimo że więcej dowiem się jak się przejadę Mazdą mimo to bardzo prosiłbym was jeszcze o więcej opinii na temat Mazdy 323F BA.
suckert
Nowicjusz

Miejscowość: Kielce

15 Kwi 2010, 19:21

Co tu dużo pisać,świetne autko dla młodych tylko czasami są niszczone przez wiejski tuning :???:
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2010, 19:23

Bardzo mnie zastanawiają 2 rzeczy.

1-Jakie ma wady ten samochód? Jakieś musi mieć. Drogie części to nie może być jedyna wada.
2-Ile może wynosić ubezpieczenie?

I nadal proszę o wasze opinie na temat tego samochodu.
suckert
Nowicjusz

15 Kwi 2010, 19:26

http://www.motoforum.pl/Opinie/Mazda/323/323.php3 a co do ubezpieczenia to na necie jest mnóstwo kalkulatorów do tego bo to zależy od wielu czynników i nikt nie jest w stanie Ci powiedzieć ile bedziesz płacił.Moim zdaniem jeśli zarejestrujesz na siebie będziesz bulił z 1300-1400zł na rok jak nie lepiej.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Rok produkcji: 2012

15 Kwi 2010, 19:42

W sumie to za 6000 można znaleźć ciekawą Calibrę :wink:
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2005

15 Kwi 2010, 19:45

Ale chyba jednak Mazda jest lepsza niż Calibra? Poza tym ja jakoś nie mam przekonania do Opli. W rodzinie były 2 i się psuły ;) A wy co o Calibrze myślicie?
suckert
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda Rapid - nowy wymiar Skody
    SKODA Rapid stanowić będzie nowy wyznacznik dla wszystkich samochodów marki pod względem ponadczasowego designu oraz przestronności wnętrza. SKODA Rapid to pojazd idealnie uzupełniający dotychczasową gamę modeli, wpasowując ...

15 Kwi 2010, 20:23

musisz wiedziec ze wszystkie mazdy 323 sa sprowadzone, w tamtych czasach kiedy mowiles na chleb - pep nie bylo ani jednego salonu mazdy w Polsce, wiec prawie kazdy mial jakas przygode mniejsza lub wieksza :)
illusion
Aktywny

Miejscowość: Poznań

15 Kwi 2010, 20:28

suckert napisał(a):Drogie części to nie może być jedyna wada.

To jest mit, mit, że "do japończyków części zawsze są drogie". Tym się zupełnie nie sugeruj. Sam mam Mazdę MX-6 od 3 lat i dokładnie wiem, ile kosztują części - nowe są tanie, używanych jest pełno. Wejdź sobie na forum klubu 323, lub Mazdaspeed, i poczytaj opinie - jedyny problem z Z5 (1,5), to ubytki oleju, to jest bolączka tego silnika. I uwierz na słowo - można to auto zrobić z gustem i z klasą, np. zakładając fabryczny pakiet Mazdspeed Touring Kit A-Spec - dostępny tylko w Japonii (od kilku miesięcy również w Polsce).

Przykładowe auto z Polski:
http://www.areajdm.pl/jdm_mazdaspeed_de ... 23F_6.html

Przykładowe auto z Wielkiej Brytanii:
http://www.areajdm.pl/jdm_mazdaspeed_de ... tis_4.html
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

16 Kwi 2010, 10:29

suckert napisał(a):Poza tym ja jakoś nie mam przekonania do Opli. W rodzinie były 2 i się psuły

2000 innych właścicieli FIAT-ów też mówili że już nigdy go nie kupią bo się sypie... 100 000 właścicieli Fiatów, jednak cenią i chwalą sobie tą markę... Więc wiesz...
Calibry możesz śmiało szukać ;) 2.0 8v w gazie. Ten motorek ładnie działa z LPG.
Tylko szukaj ładnej serii. Nie przejmuj się opinią Calibra- to samochód dla wieśniaków.
Ty kupujesz auto dla Siebie a nie dla innych. Więc rozważaj śmiało tą opcje ;]
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna