20 Lip 2016, 13:13
Zawieszenie trwałe i komfortowe, płyta i zawias pochodzi z Fokusa, swego czasu najlepsze w swojej klasie, świetnie trzyma w zakrętach, przez 4 lata wymieniałem tylko tuleje i łącznik stabilizatora. Silniki są ok, benzyna czy diesel to dobre i trwałe silniki o ile wybierze się odpowiedni silnik do swojego stylu jazdy. Jeszcze nie spotkałem się z rdzą na blachach, oczywiście może się pojawić jeśli jakiś "blacharz-paprok" grzebał już przy aucie. Generalnie nie ma się do czego przyczepić, wszystko ma swoją żywotność a jeśli się o auto dba to nic nie powinno zaskoczyć. Co do wykończenia to jest bardzo dobre, środek może wygląda surowo ale w dotyku jest całkiem przyjemy, wszystko w zasięgu ręki sterowane intuicyjnie, po kilku minutach wiesz co i gdzie się włącza. Fotele świetnie trzymają i są regulowane w kilku płaszczyznach więc każdy ustawi sobie wygodną pozycję, ustawienie lędźwi pomaga w dłuższych trasach. Autem robiłem najdłuższe trasy po 1300km w kawałku i nie odczułem zmęczenia jazdą.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.