Silnik gaśnie podczas jazdy

08 Sty 2017, 20:57

Cześć, mam problem z samochodem. Pomyślałem, że tutaj napiszę, może ktoś będzie znał rozwiązanie.
Silnika gaśnie podczas jazdy, mam wrażenie, że przy wyższych obrotach, lub przy mocniejszym dodawaniu gazu. Na zimny i na ciepły silniku to samo. Podczas postoju pracuje normalnie. Po zgaśnieciu ma problem z odpaleniem, muszę odczekać 20sek i odpala. Czy to może być kwestia paliwa, czy może coś innego?

Kia Cerato Deisel 1.5 CRDI 102KM
Nikodrys
Obserwowany

Prawo jazdy: 03 04 1995
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Kia Cerato
Silnik: 1.5 CRDI 102KM
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

10 Sty 2017, 12:15

Sprawdź szczelność układu paliwowego i pompę wysokiego ciśnienia czy nie ma jakiś przecieków. Wygląda to tak jak by zaciągał gdzieś lewe powietrze podczas większego ciśnienia. Może być też zapchany filtr paliwa przez co samochód traci moc i gaśnie przy większym zapotrzebowaniu na nie. Kiedy wymieniałeś filtr paliwa?

Zbiornik paliwa nie zapowietrza się? Jak odkręcasz korek nie syczy?

Nie ma żadnych błędów?

Zerknij do tematu na forum z podobnym problemem w silniku też CRDI hyundai-santafe-2-0-crdi-odciecie-gasnie-podczas-jazdy-vt12788.htm
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Burza za kierownicą - jak ją bezpiecznie przetrwać?
    Upalne letnie dni często kończą się gwałtowną burzą. Wnętrze samochodu jest wtedy raczej bezpiecznym miejscem, mimo to jazda w takich warunkach pogodowych może być bardzo niebezpieczna. Zagrożenie stanowią nie tylko silne ...