Skoda Felicia 1.6MPI 99r - Problemy z pracą silnika

01 Mar 2014, 09:36

Witam wszystkich!!!.Moja dziewczyna posiada włąsnie te autko ,ale od samego początku są jakieś problemy.Mianowicie auto czasem same potrafi zgasnąć be powodu , nie odpala bez dodania gazu ,przy płynnym dodawaniu gazu są takie przeprwy coś jak by z zapłonem. Autko chodzi ciągle tak jakby na ssaniu bo utrzymuje obroty na 1000 jak się puści sprzęło na 1 bez gazu to jedzie jak szalone . Pomyślałem żeby sprawdzić świece i przewody. Okazuje się że są jednoelektrodowe a w sklepie powiedzieli że muszą być 3- elektrodowe. Do tego są strasznie czarne i zaolejone tak jakby nie przepalał , i gdzieś na nie pluło olejem.Gdy zdejmuje pprzewody ze świec na pracującym silniku to strasznie kopią mnie przewody tak jakby było straszne przebicie.To co chcę najpierw zmienić to świece i przewody tylko co z tego że wymienie świece jak zaraz je olej będzie zalewał jak zeliminować wyciek???. Jak wygląda sprawa z filtrem paliwa bo tam jest taka czarna puszka po prawej stronie on jest jednolity czy można kupić sam wkład????.Proszę o pomoc bo bardzo chciałbym jej pomoc a nie znam tego auta i nie wiem zbytnio jak
mirek629
Nowicjusz

Miejscowość: Płońsk

07 Mar 2014, 21:09

Z tym zapłonem sam sobie odpowiedziałes na pytanie a co do filtra zajdziesz do sklepu podasz model i rok i da Ci filtr taki jak trzeba, nie masz wyboru czy chcesz cały czy wkład bo jest albo taki albo taki
kamilos011
Początkujący

Miejscowość: Biała Podlaska
Prawo jazdy: 10 07 2010
Auto: Bmw E38
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    W trudnych warunkach liczą się ułamki sekund
    Zima trzyma, a drogowcy nie zawsze nadążają z odśnieżaniem. Samochody z napędem na dwie osie są wtedy bardzo przydatne, choć napęd na cztery koła wynaleziono z myślą o pojazdach wojskowych, by umożliwić im poruszanie się ...