Spadek mocy przy 140km/h.

02 Lis 2008, 22:07

Witam.
Mam Freelka z 2001r.,2.0 TDI.Problem jest następujący:
jadę,jadę i jadę(ok.140km\h), dodaję mu gazu a on słabnie, nie ma mocy, nie da się szybciej jechać, zaczynam zwalniać do 110-120km/h, znowu dodaję mu gazu a on też nie ma siły,więc zwalniam do 80km/h i dostaje kopa w dupe, zaczyna normalnie jechać(przyspiesza jak przed spadkiem mocy).

Dodam że: ostatnio wymieniałem turbo, spadek tejże mocy nie zawsze się pojawia.Czasem jadę 150km/h i nie brakuje mu mocy.

Co może być tego przyczyną?
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Ziemia Lubuska/Dolny Śląsk

04 Lis 2008, 20:38

No nie gadajcie że nikt nic nie wie na ten temat.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

04 Lis 2008, 21:28

sprawdz cisnienie paliwa
Suzuki Jimny
Mitsubishi Outlander
Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
macpaw5
Zaawansowany
Awatar użytkownika

06 Lis 2008, 19:49

Ciśnienie było troszkę złe ale już jest prawidłowe,gościu podłączył się do kompa i wszystko jest jak ma być.Z ciekawości pojeździłem trochę tak bez sensu i już jakby tego nie było, ale pojawił się następny problem.Jadę 130/140km/h odpuszczam mu(zdejmuję nogę z gazu) znowu wciskam(dodaję gazu) i moc spada, słabo przyspiesza ale jak zwalniam do ok. 100km/h i wciskam to wszystko jest ok.Wracam do serwisu i wywalają gały bo już nie wiedzą co mogło się stać że tak jeździ.Na dodatek jak wracałem do domu to zapaliły mi się kontrolki od zjazdu(zielona) i kontroli trakcji, zgasiłem go na chwile i znowu odpaliłem po połowie minuty zgasły.Co może się dziać z tym samochodem?Jeśli ktoś coś wie co to może być to proszę o podzielenie się informacjami.
motorro
Zaawansowany
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ultima GTR i wyścigowa Corvetta - Jerzy Dziewulski
    Jerzy Dziewulski, honorowy członek klubu Elite Circle co roku podczas imprez motoryzacyjnych zaszczyca nas swoją obecnością prezentując swoje auta między innymi Ariela Atoma, Ultimę GTR i wyścigową Corvette. W tym roku po ...