Witam, posiadam Peugeota 407 2.0 Hdi i od jakiegoś czasu borykam się z następującym problemem. Przy maksymalnym obciążeniu spada wydatek powietrza ,a wraz z nim ciśnienie turbosprężarki, po czym wraca do normy, innym razem ładuje za dużo i przeładowuje turbinę. Robiąc testy zauważyłem ,że przy pierwszych próbach w danym dniu wszystko jest Ok, kolejne już nie, nie jestem pewien czy temperatura w silnika,spalin,turbo ma na to wpływ. Póki co wymieniłem elektrozawór ciśnienia doładowania, sprawdziłem przepływomierz(zarówno przy podpiętym jak i odpiętym są takie same wartości wydatku, trochę mnie to dziwi, możliwe że sterownik korzysta z pamięci i wie jak dawkować paliwo?) sprawdziłem EGR, pracuje bez zarzutu, nie ma żadnych błędów, jednak aby w pełni wyeliminować ryzyko nieszczelności w obwodzie recyrkulacji planuję go zaślepić i porównać wskazania; czujnik kopiowania turbo również wydaję mi się na sprawny, geometria gdyby była walnięta to problem występował by ciągle? Kończą mi się pomysły, może macie jakieś sugestie, ew. uwagi na co jeszcze zwrócić uwagę?
Czyli jeśli nie ma wpływu odpięcie przepływki na masę powietrza zasysanego przepływka jest kaput, i tak jak pisałeś sterownik po jej wypięciu lub awarii korzysta z wyuczonych wartości.
Jak sądzisz, uszkodzona przepływka może być przyczyną ww. problemu?? problem występuje nie systematycznie, tylko na ciepłym... i co dziwne spada zalecony wydatek powietrza, czyli rozumiem to że komputer sam wysterowuję taką dawkę. Nie ma przepływki na podmiankę ;/ a nowa nie jest tania. Pozdrawiam Krzysiek
Wydaje mi się, że wartość zasysanego powietrza, gdyby były inne wskazania wydatku powietrza mierzonego ,a zadanego to wtedy skłaniał bym się ku ciśnieniu.
Toyota 2000GT Convertible Trudno znaleźć bardziej stylowego i pożądanego klasyka z Japonii niż Toyota 2000GT. Opływowe nadwozie z długą maską, szprychowe felgi i otwierane światła nadają jej wyjątkowego charakteru. A status pierwszego supersamochodu ...
Kable wysokiego napięcia NGK vs. MOPAR do Chrysler Grand Voyager 3.3 Porównanie kabli wysokiego napięcia i problem z jednym z nich do silnika 3.3 montowanego głównie w samochodach Chrysler Grand Voyager. Jeden kabel WN od świec podczas zdejmowania ze świecy zszedł i na świecy ...
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.