Sprawdzajcie i porównujcie ceny na stacjach paliw

15 Lip 2022, 08:54

Wczoraj musiałem zatankować gaz w samochodzie i akurat jechałem w jedno miejsce gdzie po drodze mijam trzy stacje (znanych producentów żeby nie robić reklamy) więc stwierdziłem, że w drodze powrotnej wybiorę tą na której będzie najtaniej.

Na pierwszej stacji koszt LPG 3,76 zł/l, na drugiej 3,31 zł/l i na trzeciej 3,49 zł/l. Zobaczcie, że różnica nie jest mała i nie mówię tu o żadnych rabatach na stacjach. Między pierwszą, a drugą stacją różnica na litrze to 45 gr :shock: Zatankowałem jakieś 38 litrów więc w tym przypadku oszczędność porównując dwie pierwsze stacje to 17,1 zł. Uważam, że dużo.

Dodam jeszcze, że wspomniane stacje są na odcinku nie większym niż 15km.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...
    Dlaczego część kierowców nie używa kierunkowskazów?
    Dlaczego część kierowców nie używa lub nie zawsze używa kierunkowskazów? Przeprowadzone w Stanach Zjednoczonych badania wykazały, że najczęściej podawane odpowiedzi to: "nie było na to czasu " (42%) i "z lenistwa ...