Środek regenerujący uszczelki

07 Wrz 2021, 21:00

Witam, czy ktoś z Was zna dobry środek który zastopuje pocenie się oleju spod klawiatury? Tak wiem i dziękuję z góry z rady typu wymiana uszczelki na nową. Pytam o chemię :)
teedy1
Początkujący

08 Wrz 2021, 07:27

Stop leak od stp lub liqui molly stosowałem wielokrotnie i działa z tym ze nigdy nie było to na uszczelkę dekla więc nie wiem.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

08 Wrz 2021, 09:48

Ja nie wiem czy tu jakikolwiek nawet sprawdzony środek zdziała. Przecież możesz go jedynie rozpylić na część uszczelki która jest widzoczna na zewnątrz, a to jest cienki pasek. Moim zdanie za mała powierzchnia żeby uzyskać jakiś rezultat.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

04 Paź 2021, 11:07

liqui molly moim zdaniem 5/5
normalski
Nowicjusz

Auto: volvos60

04 Paź 2021, 11:37

normalski napisał(a):liqui molly moim zdaniem 5/5
Tylko on działa na uszczelki gumowe (uszczelniacz wału, uszczelniacze zaworowe itp.), a pod pokrywą zaworów nie koniecznie musi być uszczelka gumowa. Dlatego warto sprawdzić jaka jest stosowana dokłdnie w silniku o którym mowa niż bezsensownie wlewać i kupować taki środek.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak skalibrować alkomat?
    Alkomat to urządzenie, które może pomóc podjąć odpowiedzialną decyzję, zanim wsiądziesz za kierownicę. Jednak aby jego wskazania były wiarygodne, konieczna jest regularna kalibracja. Ten proces jest niezbędny, ...