Stłuczka? OC?

25 Paź 2007, 22:18

Dzien Dobry.
Nie wiem czy wybralem dobry dzial, mam takie pytanie, dotyczy ono male stluczki i OC

A wiec mam taka sytuacje, ze pod blokiem ktos uderzyl w moj samochod, mam w gnieciony bagaznik i zbity tylny reflektor.
Czy takie cos obowiazuje OC ? Powinno sie to zglosic ? Czy to tylko ubezpieczenia AC obowiazuje, czy zadne ? Jak to jest ?
Jestem mlodym kierowca i nie znam sie na tym :/
hs89
Nowicjusz

26 Paź 2007, 09:35

W takiej sytuacji,aby OC zostało wypłacone,musi być też sprawca stłuczki,ale w twoim przypadku nie wiadomo,kto to jest. Jeśli powiadomisz policję,to napewno wszczęte zostanie postępowanie o poszukiwaniu sprawcy,które zapewne zostanie umożone z braku dowodów i sprawcy. W Twoim przypadku pozostaje Ci tylko AC,jeśli takowe opłacasz.
Kasik
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 99
Miejscowość: Opolskie

26 Paź 2007, 19:46

Kasik napisał(a):W takiej sytuacji,aby OC zostało wypłacone,musi być też sprawca stłuczki,ale w twoim przypadku nie wiadomo,kto to jest. Jeśli powiadomisz policję,to napewno wszczęte zostanie postępowanie o poszukiwaniu sprawcy,które zapewne zostanie umożone z braku dowodów i sprawcy. W Twoim przypadku pozostaje Ci tylko AC,jeśli takowe opłacasz.

aha, tez tak wlasnie myslalem, ok, wielkie dzieki :)
hs89
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...