Świecąca sie lampka zużycia hamulców!

09 Sie 2012, 20:26

Witam,
Posiadam VW Bora 1.6 FSI i jadąc ostatnio zapaliła mi się lampka od zużycia hamulców, wiec zajrzałem do instrukcji co dokładnie oznacza i okazało się ze informuje o zużyciu hamulców i czas je wymienić, następnego dnia pojechałem i kupiłem klocki z czujnikiem (takie doradził mi sprzedawca do mojego samochodu) ale u mechanika okazało się ze moja Bora nie ma czujnika ani z lewej strony ani z prawej strony na przodzie (wiem, bo bylem przy wymianie) po wymianie odpaliłem ponownie samochód a lampka nadal się pali. Co może być przyczyną takiego stanu rzeczy. Do tego mam jeszcze kilka pytań:
Czy Bora może mieć czujnik na tylnych klockach? Czy stary płyn hamulcowy może być przyczyną zapalenia się lampki?
Z góry Dziękuje za pomoc.
Pankracy52
Nowicjusz

Prawo jazdy: 01 01 2001

24 Sie 2012, 10:07

Płyn hamulcowy należy wymieniać systematycznie, nie zastanawiać się.
kamil638
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Mercedes w210
Silnik: 2.9 td
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nie blokuj skrzyżowania i pasów
    Skrzyżowanie zablokowane przez samochód, który nie zdążył przez nie przejechać np. przed zmianą świateł, to częsty widok. Perspektywa mandatu nie zawsze wystarczy, by zapobiegać takim zachowaniom kierowców. ...
    Burza, wiatr, deszcz i grad - trudne warunki drogowe
    Gwałtowne burze, porywisty wiatr oraz obfite opady deszczu czy gradu to warunki pogodowe, jakie mogą spotkać na drodze każdego kierowcę. Uważajmy na nie zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim, kiedy pogoda bywa bardzo zmienna. ...