Szukam warsztatu blacharskiego i lakierniczego

22 Sie 2019, 17:06

Dzień dobry forumowicze.
Mam do zrobienia toyotę celicę z 2000 roku (VII gen.), rdza zjada nadwozie w kilku punktach i plastiki są uszkodzone więc chciałbym pełnej renowacji nadwozia. Istnieje w ogóle ktokolwiek kto da rady się tego podjąć? Samemu nawet nie startuję, nie chcę by rdza po tygodniu/miesiącu/roku wylazła ze zdwojoną siłą dlatego chciałbym dopłacić do gwarancji pisemnej. Roboty jest sporo bo na pewno trzeba będzie przednią szybę ściągać i wymienić przedni zderzak.
Aha, najchętniej na śląsku lub opolskim województwie, ale jeżeli gdzieś dalej są jacyś magicy to dojadę i tam.
3ndriu
Obserwowany

23 Sie 2019, 12:45

Warto zadzwonić do kilku i zwyczajnie popytać, bo może się okazać, że w najbliższej okolicy ktoś się podejmie naprawy. Z doświadczenia- im dalej od większego miasta tym taniej. Powodzenia :ok:
ZnajdzMechani
Nowicjusz

29 Sie 2019, 07:48

Jednak zapoznaj się jeszcze przed oddaniem auta czy da Ci gwarancje. Bo może sie okazać, że tylko zatynkuje machnie lakierem i po zawodach, a blacha będzie dalej się sypać i robić purchawka pod patyną.
Blue
Nowicjusz

29 Sie 2019, 07:53

Prawda jest taka że na korozję nie dostaniesz żadnej gwarancji a nawet jakby to nie na rok.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

29 Sie 2019, 08:15

Wiesz chodzi raczej o gościa, który faktycznie odczyści i zrobi to jak należy, a nie takiego co rdzę pokryje patynką... Swoją Bawarkę robiłem u dwóch blacharzy i teraz chyba sam się nią zajmę. Ojca passata tak odczyściliśmy i już dwa lata jeździ bez purchli.
Blue
Nowicjusz

29 Sie 2019, 10:04

Nikt Ci dupy nie nastawi za rdze której nie bedzie widać w czasie naprawy a wyjdzie za chwile obok, bedziesz krzyczał o poprawkę i jaki nie chu... Warsztat.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Najpierw kierunkowskaz, potem hamowanie
    Obok braku sygnalizowania kierunkowskazem planowanego manewru, podstawowym błędem wielu kierowców jest nieodpowiedni moment włączenia kierunkowskazu. Zarówno zbyt wczesne, jak i zbyt późne sygnalizowanie ...

17 Lis 2019, 22:06

Ja znam dobry warsztat blacharsko-lakierniczy w Poznaniu na Łagodnej, Auto-Dom Feliński. Solidna ekipa tam pracuje, nie zawiodłem się na nich a robili już dwa samochody bo mój i teścia . Nic nie spaprali, bo prace wykonywali dawno i jest dobrze. Do tego nie mają cen z kosmosu.
marsjasz84
Nowicjusz

04 Gru 2019, 22:10

Ja mogę polecić z doświadczenia warsztat w łódzkim Automix. Fachowa i szybka przede wszystkim obsługa za rozsądną cenę.
Robili mi praktycznie całą blacharkę po wypadku i w ciągu kilku dni miałem gotowe auto. Lakiernik widać, że pasjonat więc profeska. :ok:
mieszko70
Obserwowany