Dziękuję bardzo za szybką odpowiedz.
"Lekkie przyrysowanie parkingowe" hehe dobre. Właśnie się zastanawiałem czy to wgniecenie czy jakoś dziwnie się odbija asfalt na mokrym lakierze... Czyli doszedł by do tego koszt transportu też ok 1500zł
![Zły :angry:]()
Przynajmniej się z niej wyleczyłem
Mondeo raczej odpada na wstępie bo wiem że duży samochód się dobrze i wygodnie prowadzi ale mam jeszcze trochę lęk przed sedanem i parkowaniem nim na osiedlu
![Zakłopotany :oops:]()
Astra ładna choć naklejka niepotrzebna. Przyznam że nie brałem jej pod uwagę i tu pytanie czy nie będzie dużo paliła z takim silnikiem? Gazu raczej montował nie będę bo to dodatkowe kilka ładnych tysięcy a jeśli faktycznie za 3 lata nie będę mógł jeździć nim po Krk to możliwe że się nigdy nie zwróci. Natomiast nie wiem czy kolor mi się podoba w Focusie i gdzieś na YT widziałem filmik że silniki 1.6 115KM maja problemy ze zmienną fazą rozrządu i jeśli 16 to lepiej słabszy 100KM.
A np. Mazda 3, Alfa 147, Punto Evo czy IBIZA warto w ogóle brać je pod uwagę? Wiem że wybrzydzam i pewnie nie powinienem z takim budżetem ale chciałbym żeby pierwszy samochód dawał więcej frajdy niż zmartwień i rachunków.