Tempo K2

25 Lis 2010, 14:08

A więc mam takie pytanie kupiłem tempo K2(pasta woskowa lekkościerna, odnawia i nabłyszcza lakier)
I tutaj jest moje pytanie wypolerować samochód teraz,jak za oknem pada śnieg,czy poczekać i zrobić to na wiosnę?Jak często można tą pastę stosować na samochód co kilka miesięcy czy co rok?
Turbodymomen
Początkujący

Miejscowość: Mielec
Prawo jazdy: 14 07 2009
Auto: Ibiza 1.2 12V

27 Lis 2010, 20:01

Pasta tempo jest to tania pasta więc na rok Ci raczej nie starczy :) Myślę, że na max 3 miesiące powinna, ale na ile dokładnie to Ci nie powiem bo jak już nią polerowałem to w odstępach czasu nieregularnych :mrgreen: Jeśli zaś chodzi o to czy robić to teraz czy czekać na wiosnę to ja bym to zrobił teraz. Zawsze to jakaś "ochrona" przed brudem. Problem możesz mieć tylko jeśli nie masz garażu bo wtedy to męczarnia a nie polerowanie. W takich warunkach jak teraz to albo zacznie padać deszcz/śnieg i nie zdążysz zrobić całego samochodu. Albo ręce Ci zdrętwieją i nie będzie Ci to zbyt dobrze szło :)
Brynio
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Kalisza
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Opel Astra f kombi
Silnik: x14nz 60KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1998

30 Lis 2010, 11:45

Tempo raczej tylko zmatowi lakier. Żeby wydobyć prawdziwy połysk lepiej rozglądnąć się za czyms porządniejszym.
Detailer
Nowicjusz

Miejscowość: Kraków

30 Lis 2010, 14:40

Tempo raczej tylko zmatowi lakier??Detailer coś musiałeś zrobić nie tak, to przecież pasta z woskiem lekko nabłyszczająca ale i zwierająca ścierne drobinki i chyba na siłę musiałeś heblować jakąś dziwną szmatą że masz matowy efekt.
Turbodymomen jak zrobisz to dzisiaj to na pewno zadziała to osłonowo na lakier przy zbliżających się dniach pełnych błota pośniegowego i soli.
arciasty
Stały forumowicz

Miejscowość: koluszki