Ubezpieczenie BMW e90 (anglik)

16 Gru 2018, 17:24

Witam, mam problem z ustaleniem wysokości OC . Posiadam BMW e90 320D 163KM 2005r. W listopadzie sprowadziłem auto do pl , jest po opłatach skarbowych , wymianie świateł gotowy do rejestracji. Mam 28 lat prawo jazdy od 2009 , bezszkodowa jazda, na siebie miałem ostatni rok ubezpieczone auto. Poradzicie mi jakiej firmy najlepiej szuka c, czy może iść do agenta . Ile miej więcej może wynieść
Dawka06
Obserwowany

16 Gru 2018, 17:26

Dawka06 napisał(a): mam problem z ustaleniem wysokości OC
ale jaki to problem? idziesz do agenta który obsługuje kilkanaście firm i wyliczy Ci najkorzystniej
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

05 Sty 2019, 11:42

No właśnie nie zawsze tak bywa. Często jest tak, że wybiera tą polisę, która jest najkorzystniejsza, ale z jego punktu widzenia.
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra

05 Sty 2019, 13:32

Na forum jest kalkulator OC. Co do wybierania to lepiej odwiedzić kilka ubezpieczalni i sprawdzić kto jakie oferty proponuję i kto wychodzi najdrożej.
gber44

05 Sty 2019, 15:32

zachary napisał(a):wybiera tą polisę, która jest najkorzystniejsza, ale z jego punktu widzenia
a jaka to dla niego różnica? Z moich doświadczeń u agenta mozna wyrwać taniej niż na necie.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

07 Sty 2019, 12:35

Przy tak długim ubezpieczeniu, prawdopodobnie masz już wszystkie możliwe zniżki jeżeli chodzi o OC. Niektóre towarzystwa mogą dać wzwyżkę za wiek, bo jest stosunkowo niski. Należy pamiętać też, że jeżeli przez 2 lata nie posiada się ubezpieczenia samochodowego, to wówczas wszelkie nabyte zniżki i rabaty znikają. Moim zdaniem, dobrym pomysłem jest porównanie ofert z wykorzystaniem porównywarek ubezpieczeniowych, których jest kilka. <........>
Ostatnio edytowany przez Kao, 07 Sty 2019, 13:00, edytowano w sumie 1 raz
Powód: Spam
zachary
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 13 05 1998
Przebieg/rok: 27tys. km
Auto: Opel Astra
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy autostrada może zahipnotyzować kierowcę?
    Czy zdarza ci się przejechać kilkadziesiąt kilometrów i zupełnie tego nie pamiętać? Dotykający kierowców na dłuższych, prostych i monotonnych odcinkach drogi stan tzw. hipnozy drogowej czy autostradowej niejednokrotnie ...
    Mazda6 zdobywa prestiżową nagrodę - Red Dot Design
    Nowa Mazda6 została uhonorowana tegoroczną nagrodą "Red Dot", która jest wyrazem międzynarodowego uznania dla jej wyjątkowej stylizacji. Jest to kolejny sukces tego modelu oraz rewolucyjnego motywu projektowego "KODO: ...

02 Mar 2019, 08:30

Cuk ma polisy wszystkich największuch TU, poza tym do ubezpieczenia OC dają też pakiet pomocy prawnej
kierowca36
Nowicjusz