Ubezpieczenie pojazdu i brak zniżek

05 Lip 2011, 08:15

Witam,

Pisze w sprawie ubezpieczenia OC.

Posiadam prawo jazdy od 1999 roku. Mam 29 lat.
Pierwszy raz zarejestrowalem na siebie samochod w 2007 roku w lipcu w MTU, gdzie spowodowalem szkodę. Cofając, hakiem holowniczym dokonalem 2cm wgniecenia w zderzaku stojącego za mną pojazdu.
Po trwającym łącznie 1 rok ubezpieczeniu dokonałem wypowiedzenia i przeniosłem się do mBanku gdzie w 2008 wykupilem ubezpieczenie (bodajże HDI lub Hestia) nie informując ubezpieczyciela, że w MTU dokonałem szkody. Ubezpieczenie przedłużałem przez 3 kolejne lata.
Problem w tym, że w mBanku z moich informacji nie przysługują mi żadne zniżki, ciągle płacę jedną i tą samą stawkę za ubezpieczenie pojazdu.

Obecne ubezpieczenie kończy się w przyszłym tygodniu. Czy sugerujecie zostać w mBanku czy też lepiej przenieść się gdzieś indziej gdzie np. są honorowane zniżki (3 lata bezszkodowej jazdy) ?

Pozdrawiam serdecznie,
JFD
jfd
Nowicjusz

05 Lip 2011, 16:32

A jak myślisz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Lip 2011, 20:39

Jezeli bym wiedział lub się domyślał raczej nie prosiłbym o pomoc.
Prosze tylko o Waszą poradę
jfd
Nowicjusz

05 Lip 2011, 21:02

jfd napisał(a):Jezeli bym wiedział lub się domyślał raczej nie prosiłbym o pomoc.

Przeciez MotoAl chyba napisal Ci wyraznie....
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Lip 2011, 21:05

W takim razie jeżeli mam przenieść sie tam gdzie sa honorowane zniżki, może polecicie jakiegos konkretnego ubezpieczyciela?

p.s. zrobilem wyliczenie w PZU - wyszlo mi 720zł przy 0% znizki, a w mBanku wyszlo 440zł.

Dziekuje
jfd
Nowicjusz

08 Lip 2011, 20:02

PZU jest drogim ubezpieczycielem. Zobacz w LibertyDirect.
Niestety bez kalkulatora się nie obejdzie. Z tanich ubezpieczycieli zajrzyj na strony: Link4, Liberty, You Can Drive (w praktyce to Hestia).
Dishman
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mistrzowskie szlify Toyoty GR Yaris
    Zaprojektowany z myślą o sporcie, produkowany w specjalnej fabryce, testowany przez gwiazdy motorsportu. Toyota GR Yaris ma wszystkie przymioty najbardziej wyjątkowego hot hatcha na rynku. Prezes japońskiego koncernu, Akio ...
    Kultowe japońskie silniki
    Kultowe japońskie silniki nie bez powodów zdobyły na świecie rzesze fanów, którzy doceniają nie tylko ich niezawodność, ale również dużą podatność na modyfikacje. Oto kilka świetnych japońskich ...