Ubezpieczenie jak to z nim jest??

04 Lip 2011, 11:24

Witam 2 tygodnie temu kupiłem auto ,zapłaciłem w urzedzie skarbowym podatek i mialem zamiar przerejestrowac lada dzień na siebie, niestety miałem stłuczke z mojej winy,spisalismy pismo z mojej winy i ze z mojej polisy wiadomo, lecz jest taka sprawa ze przez miesiac po kupnie auta dostaje OC byłej właścicielki ,mam pytanie czy niebedzie problemow z tym ubezpieczniem??nie bedzie była włascicielka pociagana do odpowiedzialności , nie poleci jej ze znizek ??proszę o wytłumaczenie jak to wszystko wygląda ,a i pytanie normalnie rejestrowac auto??aktualnie stoi w warsztacie
rafallo89
Obserwowany

Auto: peugeot 206 hdi

04 Lip 2011, 22:22

rafallo89 napisał(a):,a i pytanie normalnie rejestrowac auto??aktualnie stoi w warsztacie

Jezeli masz wazny przegląd techniczny to nie ma zadnych przeszkód w rejestracji samochodu...
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

05 Lip 2011, 16:04

dowód rejestracyjny został zatrzymany przez policje...
rafallo89
Obserwowany

Auto: peugeot 206 hdi

08 Lip 2011, 12:44

Rafallo, co do zasady – z chwilą zbycia pojazdu przez sprzedającego, prawa i obowiązki dotyczące polisy OC przechodzą na kupującego jeśli sprzedający nie wypowiedział tej umowy. Tak więc szkoda spowodowana przez Ciebie nie obciąży konta poprzedniej właścicielki.
Jeśli jednak nie zgłosiła ona do TU sprzedaży auta i danych nowego nabywcy auta (czyli Twoich) – towarzystwo może się w tej sprawie z nią kontaktować. Upewnij się więc, czy w TU, w którym masz OC są prawidłowe dane właściciela auta.

W przypadku dodatkowych pytań, zachęcam do kontaktu ze mną.
Ekspert_Link4
Nowicjusz

Miejscowość: Warszawa
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Nightvision - technologie high-tech w nowym Touaregu
    Nowy Touareg jest oferowany z licznymi innowacyjnymi urządzeniami, których zadaniem jest pomoc kierowcy w niebezpiecznych sytuacjach. Jako pierwszy model Volkswagena nowy Touareg został wyposażony m.in. w system "Nightvision", ...
    Systemowe rozwiązania przyszłości Webasto
    Niemiecka firma Webasto, znana Polakom przede wszystkim z produkcji urządzeń ogrzewania postojowego, montowanych w samochodach osobowych i ciężarówkach, działa również w wielu innych dziedzinach motoryzacji. ...