Umowa kupna samochodu z Francji

20 Kwi 2013, 21:17

Witam,
Na wstępie zaznaczę, że nie wiem, czy umieszczam post w odpowiednim miejscu ale i tak liczę na pomoc. Otóż kilka dni temu dokładnie 15 kwietnia kupiłam polówkę z 2004 r. od handlarza, który sprowadza auta z Francji. Podpisałam umowę nie z tym handlarzem, tylko z Francuzem ( którego swoją droga na oczy nie widziałam). Podobno to standard, że tak się robi. Dałam dokumenty do tłumaczenia i dowiedziałam się, że na dowodzie rejestracyjnym widnieje zapis daty sprzedaży- 11-12-2012 oraz ponowna sprzedaż 31-01-2013. Ta druga data zapewne dotyczy dnia, w którym Francuz sprzedał samochód handlarzowi ( chyba , że się mylę). Tak jak wcześniej wspomniałam na mojej umowie wpisaliśmy datę 15-04-2013. Czy w związku z tym nikt w UC albo w US się do mnie nie przyczepi? Jestem kompletnie zielona w tych sprawach. Nigdy nie miałam do czynienia z rejestracją auta sprowadzonego z zagranicy. Proszę o jakieś wskazówki z tym temacie. Plis... załamie się jak okaże się ze nie zarejestruję auta.
gabriela
Nowicjusz

Prawo jazdy: 29 03 2000
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: volkswagen
Silnik: 1,2
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Brąz i czerń - wyjątkowa wersja Lexusa NX
    Lista specjalnych modeli Lexusa robi się coraz dłuższa. Po sedanie IS ze wstawkami w kolorze indygo oraz coupé LC pokrytym specjalnym, zielonym lakierem czas na wyjątkową odmianę Lexusa NX. SUV już wkrótce trafi ...
    Klasyki Audi na Goodwood Festival of Speed
    Na linii startowej tegorocznego Goodwood Festival of Speed, który w dniach od 4 do 7 lipca odbędzie się w południowej Anglii, Audi Tradition wystawi trzy historyczne samochody. Do angielskiej Mekki miłośników ...