Video Test Alfa Romeo 156 2,5 V6 - Prosimy o opinie.

28 Maj 2015, 16:55

Witam wszystkich!

Piszę tutaj w nieco nietypowej sprawie. Od paru lat zajmuję się półprofesjonalnie filmowaniem, przez ten czas zrealizowałem wspólnie ze znajomym sporo projektów, autorskich jak i na zlecenie, jedne ciekawsze, niektóre może słabsze, cały czas się uczymy. Jesteśmy młodymi ludźmi w wieku 21 lat. Z racji tego, że drugą moją pasją zaraz po filmowaniu jest motoryzacja, zrodził się pomysł, aby obie te rzeczy w pewien sposób połączyć i tak oto w głowie zrodził się pomysł, aby nagrywać testy samochodów w formie wideo. Sam pomysł sięga tak dawno jak rok temu, ale przez brak czasu, oraz inne zdarzenia losowe, projekt zaczęliśmy realizować dopiero niedawno. Skrzyknęliśmy jeszcze dwójkę znajomych, którzy zechcieli wystąpić i przystąpiliśmy do realizacji pierwszego testu, gdzie wzięliśmy pod lupę Alfę Romeo 156 z silnikiem 2,5 V6. I tu pojawia się zadanie dla Was, forumowiczów :) Nie chcemy jeszcze udostępniać filmu publicznie, gdyż robiliśmy takie coś po raz pierwszy w życiu (na pewno nie ostatni!) i postanowiliśmy, że dobrym pomysłem będzie udostępnienie produkcji na forum motoryzacyjnym, aby zaczerpnąć nieco opinii ludzi z zewnątrz, ale jednak jeszcze nie do końca “open public”. Link do filmu znajdziecie poniżej. Chcielibyśmy Was prosić o szczere opinie na temat naszego testu. Zarówno jeżeli chodzi o poziom realizacji, jak i samej treści. Najważniejsze pytanie to “Jak Wam się to ogląda?”, czy nie jest nudno, czy materiał was ciekawi i czy chcielibyście oglądać więcej tego typu filmów ;) Każdy człowiek zwraca uwagę na coś innego, dlatego zależy nam na szczerych opiniach, konstruktywnej krytyce, aby każdy następny odcinek realizować uwzględniając uwagi od potencjalnej publiczności. Wtedy z każdą następną produkcją będzie, mamy nadzieję, coraz lepiej! Realizacja tego projektu sprawiła nam naprawdę dużo frajdy i dodała motywacji do produkcji kolejnych :) Z góry dzięki za wszystkie opinie!

Link do filmu:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

P.S: Film na youtubie jest niepubliczny, mogą go obejrzeć jedynie osoby, które mają link. Dlatego prosiłbym na razie o nieudostępnianie materiału poza forum.
wojciech94
Obserwowany

Prawo jazdy: 26 01 1994
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 2,5 V6 192KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 1999

01 Cze 2015, 16:48

Jak dla mnie źle to nie wygląda. Wcale tak nudno nie było. Co moglibyście dodać to tak mniej więcej o ile wiecie dane techniczne samochodów (moc moment obrotowy osiągi) ich spalanie tak uśrednione (o ile znacie) (ale to tylko według mnie) inni mogą chcieć czegoś innego. :ok:
Nowe Fotki Mojego Auta są w tym temacie
fiat-seicento-900-krzycha-vt94145.htm
Krzychu
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Auto: VW POLO 6R
Silnik: 1.2 TDI CR 75 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2010

28 Cze 2015, 19:44

Fajnie się oglądało :D miło, że jednym z prowadzących jest kobieta (i to całkiem urodziwa :naughty: ). Podoba mi się zestawienie kobieta - męszczyzna jako serce - rozum :ok: dziewczyna (zwracasm się bezosobowo, bo nie zarejestrowałem imienia z filmu, o ile była o tym mowa; przepraszam ) gada bardzo fajnie, ale za bardzo stara się być Asią Zientarską :wink: no chyba że to naturalne, to zwracam honor
Michał - mój imiennik :mrgreen: - przesadza trochę z ilością porównań, jego mowa ciała tudzież mimika twarzy nie zawsze idzie w parze z tym co mówi, tzn gest/mina jest przed tym co chce powiedzieć, jednak z perspektywy aktora - amatora mogę powiedzieć, że jest to kwestia treningu :)
Moglibyście też wspomnieć czasem o usterkach i wadach technicznych, ujawniających się w trakcie użytkowania - tutaj było ich niewiele, albo wcale. Uwagi na temat tej awaryjności też można sobie byłom podarować, bo to trochę już jest nudne i pasé :roll:
Aha, i w gwoli ścisłości - w tej Alfie siedział połałtomat/skrzynia zautomatyzowana :wink:
W razie czego chętnie podejmę się konsultacji technicznych :D w zamian za jakąś drobną wspominkę w napisach :wink:
mike
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 15
Miejscowość: Zawiercie|Śląsk
Prawo jazdy: 04 09 2013
Auto: Lexus ES 330
Silnik: 3.3 V6 228KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2004