VOLVO S40 2.0D 136km 2005 problem z odpalaniem...

19 Sty 2009, 19:09

Moto Albercik pomyliłes układy zasilania, pompowtryski sa stosowane jedynie w grupie vw, a tu mamy do czynienia z układem zasilania common raill to co innego
mlody861
Zaawansowany

Miejscowość: ok Warszawy
  • 19 Sty 2009, 20:03

dziekuje za rady. powiem tak jezdze w angli, zawsze tankowalem na shellu az do monentu taniego paliwa... 4 pelne baki i zaczal sie dlawic jak wczesniej pisalem... zmienilem stacje z powrotem na shella i teraz jest dobrze ale sie martwie co by bylo gdyby... oddalem auto do serwisu sprawdzili i niby jest ok... pojezdze zobacze :) dziekuje za rady i opinie podczas jazdy jest wszystko wporzadku- przyspieszenie jest jak bylo, na obroty wchodzi ladnie... jeszcze raz dzieki
    asmasz
    Nowicjusz

12 Mar 2009, 12:08

czesc. chcialem sie tylko podzielic sie obserwacjami...
    od momentu kiedy napisalem to ptyanie minelo juz troche czasu i kilometrow... dalej tankuje diesla VPowera na shellu i wyglada na to ze wszystko jest ok. nie musialem robic zadnych napraw a problem tak jakby sam odszedl (odpukac w niemalowane). wnioskuje z tego ze paliwo ktore tankowalem wczesniej bylo marnej jakosci....
    pozdrawiam
    asmasz
    Nowicjusz

01 Mar 2015, 20:43

Cześć, znalazłem twój post o volvo s40 2.0d które przy odpalaniu powoli wchodzi na wolne obroty mam w tej chwili ten sam problem i chciałem zapytać co w końcu było u Ciebie usterką i jak sobie z tym poradziłeś? z góry dziękuję za odp.
    tombul
    Obserwowany

Auto: Volvo V50
    Silnik: 2.0D
    Paliwo: Diesel
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Manualna
    Rok produkcji: 2006
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus LFA - nieznana historia legendy
      Lexus LFA, wyprodukowany w limitowanej serii liczącej tylko 500 egzemplarzy supersamochód, zaledwie w kilka lat od wejścia na rynek zyskał status legendy. Niezwykła jest również historia powstania tego modelu. ...
      Oznaczenia tablic rejestracyjnych według województw
      Sprawdź, jak rozpoznać auto po numerze rejestracyjnym z danego wybranego województwa. Poniżej przedstawiamy aktualne tablice rejestracyjne używane na terenie naszego kraju które przypisane są do danego województwa. ...