Volvo V40 (II) (?) - Pierwsze auto?

07 Paź 2019, 19:47

Witam, mam pytanie i dopełnienie formalności.
Ostatnio "zabujałem" się w Volvo - I pytanko takie : Wpadło mi w oko Volvo V40 które byłoby moim pierwszym autem
Diesel 1.6 109KM. Warto? Ktoś ma?
Rzeczy do których najbardziej przywiązałbym uwagę:
- Ergonomia, Wygląd i Wygoda
- Auto nie za duże nie za małe ( tu pytajnik bo nie wiem co powiedzieć o wielkości tego auta ) ( Kompakt, Raczej nie Coupe ( Miejsce z tyłu ), ew. Hatch ,ale mały )
- Utrzymanie
- Bezpieczeństwo ( jako pierwszy samochód warto mieć coś bezpiecznego, nie wątpię w potęgę Volvo w tym sektorze )
- Do jazdy przeważnie miejskiej, weekendami pozamiejskiej ( dłuższe podróże ( ok. 250,300km )
- I takie bajery jak Biała skórzana tapicerka i ew. Te podgrzewane fotele
- Prostota ,ale ładny wystrój sprzętu
- Spalanie na dobrym poziomie.
- Oraz "prestiż" marki
- Coś tam może dupnac trochę ( Ale mówiono mi ,że na pierwsze auto nie szaleć z KM )

Odpowiedzi, mile widziane :D
A może coś innego podobnego ? :)
Budżet 45k złociszy.
Kasspero
Nowicjusz

0

07 Paź 2019, 20:14

:lol: :lol: :lol:

Serio jako pierwsze auto chcesz używkę i to za 45 tys. zł.? Zejdź na ziemię, bo chyba za dużo poczytałeś o tym aucie :D W cenie 39 tys. masz Aygo, a za tysiaka więcej Yaris. Mało tego za 41 tys. masz nową Skode Citigo w automacie - i piszę tu o NÓWKACH, których przebieg nie istnieje albo to liczba jednocyfrowa. Pomijam już to, że pierwsze auto powinno kosztować góra 10 tysięcy. Radzę jeszcze raz Ci przemyśleć ten temat, bo masz zamiar kupić pierwsze auto, pakujesz się w używkę i to za nie małe pieniądze.
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020
0

07 Paź 2019, 20:37

Myślałem też o Volvo S40
Jeżeli by nie wypaliło to BMW E46/E36 ( coupe,kompakt )
I ew. Audi A3
Ale ja chcę mieć jakieś wyróżniające się auto...
I może masz rację.. Lepiej mniej wydać na pierwsze auto :)

Za dużo się wkrecilem w ten samochód, w ogóle wczoraj cały dzień czytałem o Volvo i jego modelach,...

U mnie w głowie żadnych Toyot,Fordów i innych mi takich nie podchodzą bo po prostu nie chce mieć auta którego mało na oczy widzę ,albo z nim nie jest związana żadna część rodziny
A Volvo jeździł wuja i polecał
Kasspero
Nowicjusz

0

07 Paź 2019, 20:59

Proponuje poszukać porządnej A3 1.9 TDI do 10 tys. na pewno jakąś znajdziesz. Jak chcesz coś innego to Corsa (tanie części) lub Golf (który zna chyba każdy warsztat).
Marcel2727
Aktywny
Awatar użytkownika

Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Bartolekk ma wtyki u moderacji
Silnik: SzybszyOdTwojego
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2020
0

07 Paź 2019, 21:20

Co za problem?
Kolega ma pieniądze na pierwsze auto i szuka spokojnego modelu. V40 bardzo fajne auto tylko zmień silnik, 1.6d jest nie ciekawy i bardziej awaryjny niż 2.0. Polecam benzynę T3, jak zdobędziesz więcej doświadczenia na drodze wrzucisz sobie wirusa i będzie T4 :)
Na twoim miejscu rzucił bym okiem na C30 ale też 2.0d lub benzyna.
Szukasz nowego Volvo, pomogę w wyborze modelu, konfiguracji, przy negocjacjach z dealerami. Znajdę dobrą ofertę na auto i finansowanie, bez zobowiązań. Auta do zamówienia i od ręki, demo dealera, używane z sieci dealerskiej Volvo.
Zapraszam na priv.
Rom33
Stały forumowicz

Zdjęcia: 227
Miejscowość: Wisła
Prawo jazdy: 15 07 1997
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo V50
Silnik: 2.0 D 136KM
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2008
0

07 Paź 2019, 21:49

Zamykam ten temat bo masz otwarty drugi podobny
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
1
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Rajdowe Mitsubishi L200
    Pojazd za kierownicą którego ściga się w tym roku załoga Adam Małysz/Rafał Marton został przygotowany przez zespół fabryczny Mitsubishi Ralliart w klasie T1.1 - samochody prototypowe napędzane silnikiem benzynowym. ...