VW Bora 1.9 TDi - komputer pokładowy

11 Sie 2018, 01:18

Witam :)
Chciałabym uzyskać pomoc co do komputera pokładowego. Mianowicie chodzi mi o to, że ten guzik po lewej stronie zmienia godzinę wtedy kiedy kluczyk nie jest przekręcony. Natomiast jeśli przekręcę kluczyk nie mogę zmienić z opcji "przejechanych kilometrów" na "spalanie". Bardzo proszę o szybką odpowiedź, zależy mi na tym. Z góry dziękuję :D
mania91
Obserwowany

• 11 Sie 2018, 15:44

mania91 napisał(a):nie mogę zmienić z opcji "przejechanych kilometrów" na "spalanie"
    a może poprostu nie masz takiej opcji???
    To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
    Kao
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
    Miejscowość: Francja
    Przebieg/rok: 40tys. km
    Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

28 Sie 2018, 19:18

Pewnie tak jak napisał @Kao nie masz tej opcji ubogie wersje wyposażenia niestety nie miały takich wskazań na Fis'ie wtedy przeważnie wyświetlał się tylko dystans jaki możesz przejechać na tym co masz w baku.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!

04 Wrz 2018, 09:41

Sprawdź dokładnie jaka to wersja wyposażenia, aczkolwiek nawet w tej uboższej z silnikiem TDi powinieneś mieć komputer pokładowy i opcję spalania chwilowego czy na dystansie ostatnich przejechanych 100km, jaki rocznik samochodu?
    AutoRondo
    Nowicjusz

06 Wrz 2018, 09:19

AutoRondo napisał(a):aczkolwiek nawet w tej uboższej z silnikiem TDi powinieneś mieć komputer pokładowy i opcję spalania chwilowego czy na dystansie ostatnich przejechanych 100km
    Problem w tym że właśnie nie wszystkie to miały były wersje które miały tylko wyświetlany dystans jaki można przejechać na tym co jest w baku i nie dało się tego zmienić ;/ Nawet pamiętam takie przypadki w Audi A4 B6 z silnikami 1.9 TDI z silnikiem AVF a to wersja silnika jedna z najmocniejszych w tych modelach.
    Nie zdziwiłbym się jak u autora tematu jest podobnie.
    Cichy77
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 62
    Auto: Mam, często zmieniam!
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opel ADAM mały elegancki samochód miejski
      Firma Opel wraz z całkowicie nowym pojazdem ADAM po raz pierwszy wprowadza na rynek mały elegancki samochód miejski, a tym samym toruje swojej marce drogę do rozwoju w modnym segmencie A. Opel ADAM łączy w sobie śmiałą ...