VW Golf 3 1.6 Najprawdopodobniej elektryka, nie mogę tego zdiagnozować

17 Lut 2016, 21:14

Witam!
Samochód dzisiaj odpalał normalnie, a pod wieczór zaczęły się dziać cuda. Nie odpalił, poczekałem aż przestało padać i odpalił, przejechałem się kawałek, wcisnąłem sprzęgło żeby zahamować do zera i samochód zgasł, nie chciał odpalać i zaczęły się problemy, po przekręceniu kluczyka wszystko zaczęło dziwnie cykać (najprawdopodobniej zegary), kontrolki zaczęły się palić i gasnąć naprzemian, wskazówka paliwa się podniosła i opadła.

Filmik:

[Aby zobaczyć link musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Na przekręconym kluczyku wskazówka paliwa opadła, wyłączyłem kluczyk i przekręciłem jeszcze raz - już się nie podniosła. Dopiero jak odczekam jakąś minutę to po przekręceniu znowu się podniesie i opadnie.
Czy możecie mi pomóc? Samochód był u mechanika tydzień temu na komputerze nie pokazał żadnych błędów.... :x
Czy to może być kostka stacyjki?
Błagam, pomóżcie. :cry:
tjbb
Obserwowany

Prawo jazdy: 31 03 2014
Przebieg/rok: 10tys. km
Auto: VW Golf MK3
Silnik: 1.6 75KM AEA
Paliwo: Benzyna + CNG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1995

21 Lut 2016, 13:20

Prawdopodobnie wilgoć dostała sie do elektroniki i wszystko świruje. Popsprawdzaj jeszcze przewody masowe - od akumulatora przy nadwoziu i od nadwozia do silnika. Jak uda ci się odpalić silnik, to sprawdz, czy pod maską nie masz przebić na układzie zapłonowym. Najlepiej sprawdzać jak jest ciemno.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000