VW Golf III - odpalanie

04 Sty 2008, 19:14

rano przy odpalaniu auta muszę trzymać noge na gazie pare minut bo inaczej gaśnie prosze wskazowki
szpil
adam041
Nowicjusz

Miejscowość: jelenia góra

04 Sty 2008, 20:48

A na jakim paliwie go uruchamiasz?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

09 Sty 2008, 18:28

odpalam na benzynie ale odrazu przełącza się na gaz i gaśnie
szpil
adam041
Nowicjusz

Miejscowość: jelenia góra

09 Sty 2008, 21:01

ale masz możliwość przełączania tylko na benzynie.z tego co wiem powinien przełączyć sie na gaz dopiero jak płyn będzie miał temperaturę około 55 stopni ja mam tak ustawione.I działa bez zarzutu.
maverick
Nowicjusz

09 Sty 2008, 21:02

a gaśnie dlatego ze jak płyn w parowniku jest zimny to gaz sie rozpręża w niskiej temperaturze i zamarza.
maverick
Nowicjusz

09 Sty 2008, 21:53

adam041 napisał(a):rano przy odpalaniu auta muszę trzymać noge na gazie pare minut bo inaczej gaśnie prosze wskazowki

proponuję wizytę u fachowca i przejrzenie ustawień w komputerze. Byc może przestawiło sie z temperaturą przełączania na gaz ja miałem na 25 a powinno być na 35 (nie jest to temp. tylko parametr ustawienia co odpowiada prawdopodobnie 60 st. C) podejrzewam że przestawiło Ci sie na bardzo nisko i dlatego zaraz przełącza na gaz.
kokos1961
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Auto części - potrzeba każdego samochodu
    Niezależnie czy korzystasz z samochodu, żeby dojeżdżać do pracy czy aby podróżować po świecie, musisz mieć świadomość, że pewnego dnia, któraś z części samochodu ulegnie awarii. Przyczyną może być wyeksploatowanie ...

09 Sty 2008, 23:09

Na LPG powinno się przełączac jak temp. cieczy chłodzącej wynosi około 30 stopni.Jeżeli wcześniej tego nie przestrzegałes,to do regeneracji bedzie pewnie parownik.Z tym przełączaniem się od razu na LPG,to może być tak jak pisał kolega - poprzestawiały się z jakiegoś powodu ustawienia.Ale powinienieś mieć przełącznik przynajmniej dwupozycyjny - do jazdy tylko na benzynie i do jazdy na LPG.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000