Vw passat b5 fl szarpanie silnikiem

12 Paź 2009, 19:08

witam wszystkich mam problem z vw passatem 1,9tdi 130 km podczas jazdy na równych obrotach szarpie silnikiem przeważnie od 2200-2500 obrotów. prosze o pomoc bo nikt nie może zdiagnozować tej usterki komputer nie wykrywa usterek. z góry dziękuje. pozdrawiam
marcin25
Nowicjusz

12 Paź 2009, 21:16

A może coś było robione przy aucie np z elektryką?

[ Dodano: Pon Paź 12, 2009 21:18 ]
Napisz jak auto zapala,czy dobrze,i jak silnik pracuje na biegu jałowym.
piotr2273
Aktywny

13 Paź 2009, 12:51

Witam. Sprawdz mocowanie silnika tez tak miałem i była peknieta i wtedy szarpał.
mikołaj1991
Nowicjusz

Miejscowość: okolice rzeszowa

17 Sty 2010, 13:50

witam. mam ten sam problem z szarpaniem silnika , nikt nie wie co z tym zrobic? moze ty juz sobie jakos z tym poradziles? prosze o jakas porade.
daro84
Nowicjusz

Miejscowość: zwoleń

17 Sty 2010, 18:00

obroty stałe sa czy lekko skacza?

ja tez bym sprawdził poduchy
Kiler_kg
Nowicjusz

Miejscowość: Kołobrzeg

18 Sty 2010, 12:04

wszystkie poduszki byly wymieniane, obroty silnika sa rowne. szarpie tylko czasem na niskich obrotach jak powolutku przyspieszam.
daro84
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Mała historia znaków drogowych
    Czy wiecie, że na samym początku, ponad sto lat temu, kiedy to Polska odzyskała niepodległość, wprowadzono pierwsze znaki drogowe. Było ich aż... sześć W latach 30 wprowadzono kolejne 6 znaków : Przed pierwszą wojną ...

18 Sty 2010, 12:29

Koledzy którym szarpie silnik podczas jazdy tak jakby bujało całym autem.. problem leży w pompie wtryskowej u kolegi pomogło czyszczenie całej pompy i regulacja. A wszyscy rozkładali ręce. i to również w pasacie. i sprawcie sobie układ paliwowy od baku, filtry..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

31 Sty 2010, 12:07

koledzy wlasnie odebralem samochod od mechanika sprawdzali pompę i nastawnik , pompe nawet podmieniali z innego dobrego samochodu i nic ! jak szarpalo tak szarpie silnikiem , mechanik mówi zeby wymienic kolo dwu masowe.
daro84
Nowicjusz

31 Sty 2010, 12:57

daro84 napisał(a):koledzy wlasnie odebralem samochod od mechanika sprawdzali pompę i nastawnik , pompe nawet podmieniali z innego dobrego samochodu i nic ! jak szarpalo tak szarpie silnikiem , mechanik mówi zeby wymienic kolo dwu masowe.

a skąd jesteś pewien że tamta pompa była dobra. pewnie wyciągnięta z innego syfa który przejechane 350tyś stał 3 lata. a jedz do pompiarza a nie do mechanika cudotwórcy
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

31 Sty 2010, 14:00

jestem ze zwolenia kolo radomia, samochod zaprowadzilem to zakladu gdzie zajmuja sie tylko pompami , nastawnikami , siedza tylko w dislach, w okolicy mnie to najlepszy zaklad, z tego co slyszalem, mowil ze przelozyl z dobrego samochodu 100 % sprawna i bez zmian, nastawnik tez wymienil, on stawia na kolo dwu masowe. wiec chyba musze szykowac sie na jego wymiane, bo zaczyna byc meczaca taka jazda
daro84
Nowicjusz

11 Gru 2010, 17:56

Witam! Mam problem z Passatem B5 lf. Posiadam dieselka 1.9 TDi 130 km. Problem pojawia się podczas jazdy a mianowicie po znaczynym wcisnięciu pedału gazu słychać dziwny szum tak jakby gdzieś powietrze uciekało z turbiny.Niestety na postoju tak się nie dzieje więc nie moge sprawdzić co jest źródłem tego szumu dopiero pod obciązeniem słychać. Co może być przyczyną.Proszę o dobre rady.Morze wiecie o co tu chodzi bo ja jestem żelony? Pozdrawiam
lukas1105:)
lukas1105
Nowicjusz

Miejscowość: toruń

13 Gru 2010, 01:17

lukas1105 prawodpodobnie pekla ci jakas rura od ukladu dolotowego podnies maske zdejmij obudowe silnika i zobacz czy jakas rura nie jest mokra tzn nawilzona olejem a kolega marcin 25 ty nie masz ram pompy tylko masz pompowtryski i mialme ostpodobny przypadek jak ty i wymienilem popmpowtrysk i bylo ok:)
poldi2311
Nowicjusz

Miejscowość: Stalowa wola

20 Mar 2011, 20:15

Panowie, żeby nie robić drugiego tematu.. Mam passata b5 1.9TDI AJM 115km. Problemem jest gdy jade na 2 biegu tak 40-50km/h to samochód szarpie, traci moc.. dzieje się to jak jest zimny. Druga rzecz to jest wentylator klimatyzacji.. trzeszczy, nie chce się kręcić.. czy konieczna jest wymiana wentylatora?
kondzior
Nowicjusz

Miejscowość: Ostróda