Sprinter 312 2.9 td

18 Mar 2011, 18:14

Witam mam problem ze sprinterem 312 2.9 td ciepły silnik na wolnych obrotach szarpie i dymi z rury na biało.Założone jest nowe koło dwumasowe.Silnik nie bierze oleju,ciecz chłodząca ok,podczas jazdy jest też ok normalnie przyśpiesza nie dymi.Proszę o pomoc.
piotr1973
Nowicjusz

Miejscowość: kożuchów

20 Mar 2011, 13:20

Wygląda na problemy z układem wtryskowym(wtryskiwacze).
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

20 Mar 2011, 19:57

dzięki za podpowiedz też myślę o wtryskach.CHociaż jeden mechanik powiedział mi że jakby to był wtrysk to było by tak cały czas a nie jak jest ciepły.jutro jadę na kompa może coś pokaże.

[ Dodano: 22 Marzec 2011, 07:50 ]
wizyta o mechanika i podłączenie pod komputer nie wykryła żadnych błędów.Problem jest nadal.Jak by ktoś miał wiedzę w tym temacie to bardzo proszę o informację.POZDRAWIAM.
piotr1973
Nowicjusz

Miejscowość: kożuchów
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jak uniknąć zderzenia samochodu z dziką zwierzyną?
    Zderzenie samochodu ze zwierzęciem wybiegającym na jezdnię może skończyć się tragicznie zarówno dla zwierzęcia jak i pasażerów pojazdu. W 2013 roku policja odnotowała aż 179 wypadków z udziałem zwierząt, ...
    Pięciostopniowa skala autonomicznej jazdy
    Coraz śmielej do seryjnych modeli samochodów przedostają się rozwiązania, zwalniające kierowców z części ich dotychczasowych obowiązków. Klasyfikacje stopni jazdy autonomicznej umożliwia pięciostopniowa ...