Wasze zdanie na temat zakupu auta do 11 tys

19 Maj 2010, 19:11

Witam ...

Chciałem poznać wasze opinie na temat wyboru samochodu do tytułowej sumy 11 tysięcy złotych. Jest wiele marek a jak już wiadomo ile ludzi tyle istnieje różnych opinii. Jeden zbeszta z błotem audi a drugi będzie go zachwalał. W tym poście chciałem żebyście ocenili poniższe samochody pod względem wyglądu. Do którego wsiedlibyście z radością i którego omijalibyście szerokim łukiem. Mam nadzieje że uda mi się pozbierać parę waszych głosów :wink:

1. Opel Tigra
Zdjęcie

2. Hyundai Coupe
Zdjęcie

3. Audi a4
Zdjęcie

4. Renault Clio
Zdjęcie

5. Hodna Civic
Zdjęcie

6. Audi a3
Zdjęcie

7. Fiat Punto II
Zdjęcie

8. Ford Puma
Zdjęcie

9. Ford Probe
Zdjęcie

10. Opel Astra II
Zdjęcie

11. Volkswagen Golf IV
Zdjęcie

12. Volkswagen Golf III
Zdjęcie

13. Peugot 206
Zdjęcie

14. Peugot 406
Zdjęcie

15. Seat Ibiza
Zdjęcie

Rozgraniczmy się do tych modeli ...
AAAaaa i nie sugerujcie się za bardzo zdjęciami są one tylko dla przykładu.
Z góry dziękuje za wasze odpowiedzi :wink:
Ostatnio edytowany przez Kakashi87, 20 Maj 2010, 16:37, edytowano w sumie 1 raz
Kakashi87
Nowicjusz

Miejscowość: Ustroń

19 Maj 2010, 19:20

Z radością to bym wsiadł do Audi ale za 11 tyś to raczej powinieneś omijać je szerokim łukiem... Myślę, że optymalna będzie Astra jeśli potrzebujesz auto większe lub Ibiza jeśli może być miejsze ;)
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

19 Maj 2010, 19:41

Raczej celuje w coś większego... Dzięki Kubuh za szybką odpowiedz :wink:
Kakashi87
Nowicjusz

19 Maj 2010, 21:43

Jak dla mnie oprócz Pumy i Tigry (jak dla mnie to jest auto dla kobiety) to reszta można się zainteresować :) no i tak jak kolega napisał audi za 11k raczej nie za bardzo ;)

Mi się podobają auta sportowe czy był bym za Probe II lub Hyundai z przewagom na Forda.. solidna Mazdowska konstrukcja :)

pozdro
hosearmando1
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Wrocław

20 Maj 2010, 06:54

W spisie znajduje się Ford Probe II - do niego bym nie wsiadł, ale wsiadłbym do znacznie ładniejszej Mazdy MX-6 ;) To z Coupe. Jeśli do sedana... ciężka sprawa... wiem - do 406, ponieważ reszta wieje straszną nudą (zwłaszcza Golfy).
pawelMX6
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Gdynia
Auto: Nie mam

20 Maj 2010, 16:36

No dzięki za odpowiedzi. A czemu nikt nie opowie się za Renault Clio, aż tak wieje nudą ? :grin:
Kakashi87
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q8 e-tron edition Dakar
    Zainspirowany najważniejszym rajdem pustynnym na świecie, Audi Q8 e-tron edition Dakar wyróżnia się swoją unikalną stylistyką i wyjątkowymi funkcjonalnościami. Zewnętrzny design tej specjalnej edycji przyciąga uwagę ...

20 Maj 2010, 17:02

Za 11tyś to ciężko będziesz miał kupić nawet zadbane 1.2 16V...
Więc Clio odpuść. Z radością wsiadam tylko do swojego samochodu. Z tych podanych wyżej to Hyundai Coupe ewentualnie Probik i Cupra. Bo do zwykłej Ibizy nie.
Ogólnie Tigra i Puma. Do tych na bank bym nie wsiadł !
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA
Silnik: 3.0d
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2005

21 Maj 2010, 18:11

Ok, w porządku... Oceniliśmy samochody pod względem wyglądu. Większość z was odrzuciła Tigre oraz odpadły audice i clio :grin: .
Może teraz przekierujmy temat na stronę techniczną.
Nie jestem wielkim znawcą samochodów, dlatego znowu swoje pytanie kieruje do was.
Który z tych samochodów jest najbardziej ekonomiczny, który ma najtańsze części, czy trudno o ich zakup i za jaką pojemnością najlepiej byłoby się rozglądać ?

Pomożecie :D ?
Kakashi87
Nowicjusz

25 Maj 2010, 12:24

Kumpel ma Civica 1,6 w benzynie dokladnie jak ze zdjecia i jest bardzo zadowolony- tzn tak mowi. Jak to on mowi autko ekonomicznie i bezawaryjne- mysle ze nie klamie bo ciagle inwestuje w tuning. Kuzyn ma punto II i tez nie narzeka 1,2 w benzynie- troche maly silnik na takie autko, w srodku strasznie szaro, twarde zawieszenie. Ma go od roku i nie mial zadnej powaznej awarii, blacha trzyma sie dobrze. Za te pieniadze napewno znajdziesz najmlodsze rok kolo 2003.
Posiadam 406 1,9TD i jesli chodzi o wyglad autko bardzo mi odpowiada. W srodku rowniez prezentuje sie bardzo dobrze. Bardzo komfortowo sie prowadzi, nigdy nie czuje sie zmeczony na dluzszych trasach. Czesci wbrew temu co sie mowi o francuzach sa porownywalne w cenie do VW (oczywiscie zamienniki). Jedyna bolaczka jest duze spalanie- srednio 6-7l przy stosunkowo malych osiagach- czasem potrafi spalic nawet 8 litrow. Nastepny bol to straszna ciasnota pod klapa- nawet wymiane swiec trzeba robic u mechanika. Ale ogolnie jestem bardzo zadowolony.

Mysle ze na twoim miejscu poszukalbym najbardziej zadbany egzemplarz sposrod tych 15 marek ktore podales i ten bym kupil. Nie ma sensu nastawiac sie na jedna marke i kupic trupa tylko dlatego ze ten model byl zachwalany na forum.
falusinski
Początkujący

Miejscowość: śląskie/łódzkie

25 Maj 2010, 21:20

moim zdaniem najlepszym wariantem pod wzgledem ekonomiki i bezawaryjnosci bylby golf 4 lub audi ale za 11 kola to troche trudno.Napewno nie probe,wyglada w miare ok ale jest strasznie leciwy tak samo jak peugot czy astra.Civic jest ok,ekonomiczny,solidny,wygodny i ze sportowym charakterem.Wez moze jeszcze pod uwage BMW...?
jumpero
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Chelm/Londyn

26 Maj 2010, 07:18

Ja z kolei na liderów wykreowałbym Astrę II oraz Punto II.
Jako te auta które kiedy są zadbane przez właścicieli,to nie sprawiają przekładających się na spore wydatki kłopotów. :smile:
Poza tym wszystko do nich jest dosyc tanie,także utrzymanie auta w pełni sprawności nie powinno byc żadnym drogim wyczynem.
Nikt nie każe jezdzic Punciakiem z 60KM... Można pomyślec o wersji z 16V albo nawet z Jtd 85KM. :wink:

Nie sztuka kupic samochód ale utrzymac go. :cool:
Pod domem : MEGANE IV 1,5 dci-110KM , MEGANE III 1,6-16V - 110KM lpg -jest paliwowa alternatywa bez elektryki.
artur73
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 40
Miejscowość: POZNAŃ
Prawo jazdy: 02 10 1991
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Renault
Silnik: 1,6 110KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna