Wrocław - Mielno

12 Lip 2014, 20:13

Cześć :piwo:
Ma ktoś może jakieś info nt. patrolów policji na trasie Wrocław - Mielno?
Którą trasą najlepiej jechać, żeby było najwygodniej?
Jak ktoś ma dobrą mapę fotoradarów to bym prosił choć znalazłem taką jedną dość rozbudowaną :wink:

Pozadawiam :)
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

13 Lip 2014, 15:00

Jeżeli zamierzasz jechać tą trasą, co myslę, to na DK5 w miejscowości Wisznica mała jest fotoradar z ograniczeniem do 50 km/h. Dalej w miejscowosci Będkowo, przy stacji paliw lubią stać z radarem. Następne miejsce, gdzie lubią stać to obwodnica Trzebnicy, jakiś kilometr za skrzyżowaniem z DK340 - jest tam 70 km/h ( tak naprawdę nie mam pojęcia po co - chyba tylko po to, żeby policja mogła łatwy pieniądz zarobić... ).3 km dalej znowu policja z radarem. 2 km dalej, w lasku po lewej stronie lubi się czaić ITD. Na obwodnicy Prusic fotoradar ( ograniczenie do 70 ). Przed wjazdem do Rawicza znowu policja. Na wylocie Rawicza fotoradar ( 50 km/h ). W Dąbrówce foto ( 70 km/h ). W Golinie znowu foto ( 50 km/h ). Jakieś pół kilometra dalej foto od SM. W Kaczkowie następne foto ( 50 km/h ). Na wlocie do Radzyna na pierwszych światłach foto ( 60 km/h ). Za Radzyną, na dwupasmówce jeździ nieoznakowany srebrny VW Passat PL28514 oraz cyarna Skoda Octawia PL28511. W Lesznie za pierwszym rondem lubi stać ITD, ale oni się tam skupiają na ciężarówkach, bo mają tam wagę. Na wylocie z Leszna, zanim kończy się dwupasmówka lubią stać z radarem. Często stoją tam te nieoznakowane radiowozy i cykają fotki. 500 metrów dlaej znowu policja, ale skupiają się na wjeżdżających do miasta z przeciwnej strony. W Lipnie foto ( 50 km/h ). Między Lipnem a Radomickiem ( w połowie drogi ) zaraz za stacją BP znowu policja. W Radomicku foto ( 50 km/h ). W Lesie za Wydrowem znowu niebiescy. W miejscowości Śmiegiel znowu foto ( 60 km/h ). Cały czas kręcą się tam te dwa wcześniejsze nieoznakowane. Na obwodnicy Kościana przed trzecimi świałami foto ( 60 km/h ). W Kawczynie znowu foto ( 60 km/h ). Przed Stęszewem znowu foto ( 60 km/h ). W Szereniawie znowu foto ( 60 km/h ). W Komornikach na trzecich światłach policja. Na krótkim odcinku A2 między DK5 a S11 jeździ srebrny VW Passat PO58024.
Dalej nie wiem jak chcesz jechać, ale ja objeżdżam Poznań zjeżdżając z A2 na DW306 na Buk, Duszniki i potem z 306 zjeżdżam na DW187 na Szamotuły i wjeżdżam na DK11za Poznaniem w Obornikach. Za Obornikami, na DK11 w miejscowości Dziewicza Struga ( przed rondem na Rogoźno ) policja. W lesie w Polpielnie na skrzyżowaniu policja. Między Poznaniem a Piłą jeździ znany już srebrny Passat PO58024. Za Oleśniczką, przy skrzyżowaniu z DW183 stoi nieoznakowany radiowóz z kamerą ( 60 km/h , a fajna droga przez las ). W Pile, przed skrzyżówaniem z DW188 foto ( 70 km/h ) i troszkę dalej ITD. Przed wlotem do Szczecinka też ITD. Za Szczecinkiem policja. W Przydarginie foto ( 50 km/h ). W Kłaninie to samo. W Grzybnicy powtórka i Manowie powtórka. W okolicach kręci się szary Mondeo ZDR16CE. W Koszalinie 2x foto ( 50 km/h ). Koszalin warto objechać - na drugich światłach w lewo, potem do ronda, przez rondo prosto, przez następne rondo też prosto. Dopjeżdżasz do ronda z DK6 i nanim też prosto. Po kilkudziesięciu metrach kolejne rondo - na nim w lewo ( nie krajówką w prawo ). Po kilkudziesięciu metrach jest kolejne rondo i na nim w prawo. Przez kolejne dwa ronda prosto i na kolejnym w lewo ( tu już się wjeżdża na DK11 za Koszalinem ).
Powodzenia :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

13 Lip 2014, 15:42

Dzięki wielkie za tak wyczerpującą odpowiedź! :wink:
Miałem jechać właśnie tą drogą, bo można jeszcze przez Wałcz, Czaplinek ale ponoć kiepska droga, dużo zakrętów, brak pobocza
Jednak myślałem żeby pchać się w Poznań i Koszalin ale jak da się ominąć to omijam.
Jeszcze raz wielkie dzięki :piwo:
Koniu
Forumowicz VIP

13 Lip 2014, 15:47

Przez Wałcz i Czaplinek nie jedz, bo tak jak piszesz - drogi nieciekawe.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Rok produkcji: 2000

14 Lip 2014, 15:49

Hmm, a nie lepiej samolotem z Wrocławia do Gdańska?
Podjeżdżasz sobie spokojnie na parking strzeżony wrocław, zostawiasz tam samochód, lecisz samolotem do Gdańska. A później do Mielna dojedziesz spokojnie autobusem :) z powrotem też tak możesz zrobić, wyjdzie Ci szybciej, a koszt porównywalny :)
Fabrycznymol
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
Prawo jazdy: 4- 0- 0
Auto: Suzuki sx4

14 Lip 2014, 17:19

Niestety pogoda nad polskim morzem bywa różna więc jeśli nie ma pogody to wsiadam w samochód i jadę np. do Kołobrzegu a jeśli nie miałbym samochodu to jestem uwiązany w jednej miejscowości. A czy byłoby szybciej? No nie wiem, bo liczę około 6.5-7h. A samolot leci 1h, tylko potem autobus też będzie jechał z 5h więc wyjdzie podobnie a tłuc się autobusem to też żadna przyjemność :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...
    Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...

15 Lip 2014, 09:24

Koniu napisał(a):A samolot leci 1h, tylko potem autobus też będzie jechał z 5h więc wyjdzie podobnie a tłuc się autobusem to też żadna przyjemność :wink:

A jeszcze dolicz czas na lotnisku przynajmniej 30min. no i bagaże które trzeba dźwigać :) Ja nawet jak by miało być o połowę taniej nie wybrałbym samolotu za bardzo lubię jazdę samochodem.
Koniu napisał(a):nad polskim morzem bywa różna więc jeśli nie ma pogody to wsiadam w samochód i jadę np. do Kołobrzegu

I to jest plus własnego środka transportu bo wypożyczenie np. skutera nad morzem jest drogie.
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Rok produkcji: 2016

15 Lip 2014, 14:13

ArteK napisał(a):bardzo lubię jazdę samochodem.
Ja też.. więc chyba ten powód już jest znaczący a mój samochód jesto dość ekonomiczny na trasie :wink:
Koniu
Forumowicz VIP

11 Sie 2014, 14:08

Najważniejsze w życiu są marzenia :)
p0ldekrakieta
Początkujący

Przebieg/rok: 21tys. km
Auto: Audi A4/Mazda RX8
Silnik: 1.6/1.3